Ponta vrea dublarea pedepsei pentru hoţii de materiale pentru calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta vrea dublarea pedepsei pentru cei care fură materialele căilor ferate FOTO Adevărul
Victor Ponta vrea dublarea pedepsei pentru cei care fură materialele căilor ferate FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a cerut, în şedinţa de guvern de miercuri, dublarea pedepsei pentru hoţii de materiale pentru calea ferată şi a solicitat Ministerului de Interne să găsească o soluţie pentru a spori paza căilor ferate române.

„Vă rog să găsim o soluţie pentru protecţia căilor ferate şi vă rog ca împreună cu Ministerul Justiţiei să dublăm minimul şi maximul pedepselor din Codul Penal pentru furturile de materiale de cale ferată”, a cerut premierul.

Ministerul Transporturilor se va consulta pe această temă cu Ministerul de Interne şi Ministerul de Justiţie, iar o decizie va fi luată în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. Premierul a arătat că o posibilitate de rezolvare a situaţiei este adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă.

„Să găsim soluţia nu doar pentru Intercity Bucureşti – Constanţa, cred că protecţia căilor ferate este o problemă structurală. Dacă mergem pe logica actuală, că sunt pedepse mici sau că se fură două şuruburi – alea două şuruburi pot să însemne deraierea unui tren şi moartea unor oameni”, a explicat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite