Parlamentul face încă o comisie de anchetă pentru cazul Călăraşi. Ponta: Preşedintele şi-a folosit funcţia pentru interese personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei alte comisii care să ancheteze terenul cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

UPDATE: Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, pentru Mediafax, imediat după anunţul premierului Victor Ponta că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost întrebaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă. Scutaru a mai precizat că nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discuţie pe această temă cu premierul Victor Ponta.

Ulterior, premierul Victor Ponta le-a transmis jurnaliştilor prezenţi la Palatul Parlamentului că a vorbit la telefon cu Crin Antonescu, iar acesta şi-a dat acordul pentru noua comisie.

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi înfiinţarea unei comisii parlamentare comune care va ancheta tranzacţia terenurilor de la Nana.

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale. Această comisie va reliefa toate datele şi le va prezinta Parlamentului şi chiar instituţiilor statului", a spus Ponta, după ce şi-a asumat răspunderea pe descentralizare.

Premierul a exlicat că, în paralel, va funcţiona o subcomisie a Senatului şi o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

"Subcomisia de la buget-finanţe va verifica modul în care s-a făcut împrumutul, pentru că peste 700 de mii de euro nu se pot acordo oricum, ci numai în condiţii cu totul şi cu totul speciale, dara ceasta este treaba subcomisiei de la Senat. Această subcomisie are o singură problemă: modul în care CEC, bancă integrală de stat, a respectat legile", a clarificat Ponta.

Totodată, premierul a făcut o paralelă între situaţia prefectului de Galaţi şi cea a preşedintelui Traian Băsescu.

"Prefectul de Galaţi a fost arestat pentru că a dat un telefon pentru a interveni în favoarea cuiva. Preşedintele ţării a dat un telefon să fie schimbat cineva din funcţie şi nu păţeşte nimic. Legea trebuie să fie egală pentru toţi, nu pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă", a clamat premierul.

Conducerea Senatului a aprobat luni înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind creditul primit de Ioana Băsescu de la CEC Bank. Subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank pentru a determina dacă creditul Ioanei Băsescu a fost acordat preferenţial sau nu. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Cosmin Nicula.

Conducerea Senatului a decis luni cu 10 voturi „pentru“, două abţineri şi un vot „împotrivă“, înfiinţarea unei subcomisii în cadrul Comisiei pentru buget, finanţe care să ancheteze activitatea CEC Bank, după scandalul creditului acordat fiicei preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, că formaţiunea pe care o conduce va susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, în cazul achiziţionării unui teren agricol de către Ioana Băsescu.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a dicutat cu grupurile PSD despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:„Cazul Călăraşi“.

Fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

Pe aceeşi temă:

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu

Elena Băsescu: Banii românilor se duc la cântăreţii PSD. Iată un subiect demn de o comisie de anchetă parlamentară!

Un mister: Ce este de anchetat în achiziţia unui teren agricol de Ioana Băsescu şi la ce serveşte înfiinţarea unei comisii parlamentare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite