Ponta: „Votez legea maidanezilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premeirul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premeirul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta preferă ca Parlamentul să se pronunţe asupra problemei câinilor comunitari, în locul organizării unui referendum local.


„Eu votez, săptămâna viitoare, legea din Parlament. Cred că săptămâna viitoare Parlamentul trebuie să ia decizia, chiar dacă sunt decizii dificile. Dacă mă întrebaţi, e foarte clar şi nu ezit nicio secundă: între viaţa unui copil şi a unui câine, trebuie să apărăm viaţa oamenilor“, a afirmat Ponta.

Premierul a explicat că că toate măsurile luate până în prezent privind maidanezii au eşuat. „Pe tema câinilor comunitari, este foarte clar că după 14 ani de proiecte, toate au eşuat. Dacă în urmă cu câţiva ani, când a fost alt eveniment, nu s-a întâmplat nimic, acum, după tragedia de zilele trecute, nu se mai poate să nu se întâmple nimic. Trebuie luată o decizie clară. Sunt convins că săptămâna viitoare, proiectul de lege, după ultimele consultări cu autorităţile locale, o să se adopte o decizie şi să fie implementată. Aveam legislaţie care nu a fost implementată, nu cred că se va rezolva problema într-o zi sau o lună. Cred că trebuie, constatându-se eşecul tuturor celorlalte proiecte – din 2000 numai eşecuri şi promisiuni – nu cred că un partid a făcut ceva“, a mai adăugat Ponta.

Nici preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu este de acord cu organizarea unui referendum local. Lideul liberalilor declarat joi că soluţia referendumului propusă de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu va rezolva problema câinilor maidanezi, în schimb, susţine că propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind maidanezii are logică şi „măcar o luăm pe o cale“.

Primarul Capitalei, sorin Oprescu, a anun'at că va face un referendum local, pe 29 septembrie, pentru eutanasierea câinilor maidanezi, precizând că decizia trebuie să aparţină populaţie. „Voi face exact ce decide populaţia, pentru a află părerea lor cu privire la problema câinilor maidanezi“. Consultarea poporului va scoate din vistieria municipalităţii patru milioane de lei.

Materiale pe aceeaşi temă:

VIDEO Crin Antonescu: „E mai logic ce a propus Băsescu privind câinii. La ce facem referendum?“

Primarul Capitalei face referendum local pentru eutanasierea maidanezilor. Oprescu, cu ochii în lacrimi: „Iertaţi-ne pe toţi!“

 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite