Ponta: Nici vorbă să-l retragem pe Oprea! Iohannis poate fi vicepremier cu atribuţii în zona economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, în urma şedinţei USL în cadrul căreia s-a discutat nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în fruntea MAI, dar şi pentru postul de vicepremier, că s-a discutat posibilitatea ca liberalul să fie vicepremier cu atribuţii de coordonare în zona economică.

„E o soluţie pe care am discutat-o şi pe care o batem în cuie mâine. Toţi miniştrii fac parte din aceeaşi echipă. Problema se pune cum folosim fiecare membru al Guvernului cât mai bine în locul respectiv. Mâine avem discuţia în USL, o asemenea decizie nu poate aparţine decât alianţei. Mâine anunţăm forma pe care o vedem ca fiind cea mai funcţională“, a declarat Ponta.

Totodată, el s-a arătat convins de faptul că Iohannis va demisiona din funcţia de primar înainte de a prelua portofoliul Internelor.

„Eu nu am nevoie de garanţii de la Iohannis, am încredere în domnia sa. Evident că va demisiona înainte să fie numit. Aşa cere legea. Eu îl apreciez pe domnul Iohannis, nu voiam să fie în vreo situaţie în care să aibă o problemă de incompatibilitate. Chiar am vrut să-l protejez, nu vreau să se lase loc de interpretări“, a mai spus premierul.

Citeşte şi:

Iohannis, întrebat de ce a participat Voiculescu la şedinţa USL: „Habar n-am!“

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a susţinut luni, după şedinţa USL în care s-a discutat nominalizarea sa  pentru funcţiile de vicepremier, respectiv de ministru al Afacerilor Interne, că nu cunoaşte motivul prezenţei lui Dan Voiculescu la întrunirea liderilor coaliţiei.

Şedinţă USL a eşuat. Iohannis nu a fost acceptat ca vicepremier. Mâine, o nouă rundă de negocieri

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit astăzi pentru a decide în privinţa desemnării lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier. Premierul Victor Ponta a anunţat că, în cursul zilei de luni, va înainta preşedintelui Traian Băsescu propunerea pentru funcţia de ministru de Interne, în persoana lui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite