Ponta: Vom depune moţiune de cenzură chiar dacă nu strângem numărul de voturi necesare demiterii Guvernului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astăzi că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară din toamnă, indiferent de faptul că nu ar reuşi să strângă cele 236 de semnături necesare pentru demiterea Guvernului.

"Avem dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune. Numai PSD poate să depună această moţiune de cenzură, niciun alt partid de opoziţie nu are numărul necesar. Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură", a spus Ponta, la finalul şedinţei BPN,  răspunzând unei întrebări care viza modul în care va acţiona PSD în situaţia în care nu va strânge 236 de semnături în favoarea moţiunii de cenzură.

Totodată, Ponta a precizat că PSD şi PNL nu au, în acest moment, numărul de voturi necesar pentru a demite Guvernul Boc. El a lăsat să se înţeleagă că PSD nu desfăşoară, în acest moment, negocieri cu parlamentari din zona arcului guvernamental pentru a vota moţiunea de cenzură.

"Nu avem numărul de voturi, noi şi PNL, dacă nu vom convinge şi alţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură şi eventual o altă construcţie politică după acel moment", a subliniat Ponta.

Liderul social-democrat şi-a exprimat totuşi speranţa că va putea strânge cele 236 de semnături necesare demiterii Guvernului. El a precizat că, în cazul unui vot în favoarea moţiunii, un parlamentar din zona arcului guvernamental ar putea veni la PSD doar dacă este agreat de organizaţia judeţeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: