Ponta: Videanu a prejudiciat Hidroelectrica cu milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, la RTV că din documentele „găsite" de Guvern până în prezent reiese că, prin deciziile pe care Adriean Videanu le-a luat în cazul Hidroelectrica, această companie a suferit un prejudiciu de milioane de euro.

"Lucram la documente. Cele cu Videanu şi băieţii deştepţi. Toate lucrurile merg mai departe. Am găsit că domnul Videanu a aprobat vânzări de energie la acele preţuri preferenţiale care au dus la pierderi grave pentru Hidroelectrica. Mă refer şi la alte documente, nu doar la cele care au apărut deja. Este o anchetă în acest moment. Este foarte clar că Hidroelectrica, prin decizia lui Adriean Videanu, a fost prejudiciată de foarte multe milioane de euro. Câte, nu pot să vă spun. Asta trebuie să spună experţii", a declarat Victor Ponta.

Premierul a declarat că plata TVA s-ar putea face, de luni, doar la încasarea facturilor. Însă cu o condiţie: plăţile să se facă prin intermediul băncilor. "Sperăm, şi luni vă dăm datele, ca o măsură ca cea legată de plata TVA la facturi totale de până la 500.000 de euro, să se facă doar la încasare, cu condiţia ca aceste plăţi să se facă prin bancă. Nu cash, pentru că altfel, dacă se fac cash, încurajăm piaţa neagră. Luni, sper să am toate detaliile tehnice, împreună cu ministrul de Finanţe", a mai precizat premierul.

În context, primul ministru a precizat că unele dintre sesizări au fost trimis la Parchet, iar altele vor fi trimise în perioada următoare. De asemenea, Ponta a spus că Guvernul a trimis la Parchet şi "toate documentele despre acest faimos caz Blejnar".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite