Ponta îi dă ultimatum lui Dăncilă: Semnăm moţiunea dacă până miercuri premierul nu vine în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea

Preşedintele Pro România Victor Ponta a afirmat luni că dacă premierul Viorica Dăncilă nu vine în Parlament cu un guvern restructurat, atunci partidul său va vota în favoarea moţiunii de cenzură. Tot miercuri însă, CCR urmează să se pronunţe pe sesizarea lansată de Viorica Dăncilă la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a refuzat să numească miniştrii interimari propuşi de PSD.

„Aşteptăm ca miercuri doamna Dăncilă să vină cu formula de restructurare a Guvernului. Dacă nu vine miercuri – şi practic suntem în situaţia în care în plus faţă de Ministerul Mediului, al Energiei, Relaţia cu Parlamentul, Ministerul de Interne, cred că miercuri sau joi nu o să mai avem nici ministru al Educaţiei, atunci e foarte clar că nu avem nicio altă variantă, am făcut tot ceea ce ţinea de noi, să încercăm să găsim o soluţie raţională – vom vota toţi parlamentarii PRO România moţiunea de cenzură pe care sper să o depună cei de la PNL şi USR”, adeclarat luni liderul ALDE.

Vezi şi: Dăncilă îl duce pe Iohannis la CCR: „E incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna prezidenţială. Ne-a spus un mare nimic“

Potrivit unor surse politice, PNL intenţionează să depună moţiunea de cenzură săptămâna viitoare, însă planul lor nu e încă bătut în cuie.
 
Liberalii urmează să mai aibă o rundă de negocieri cu Pro România şi ALDE pentru susţinerea şi semnarea moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite