Ponta: ”Trebuie să punem în Constituţie ca un preşedinte să nu mai participe la întâlniri cu caracter politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta Foto Adevărul
Premierul Victor Ponta Foto Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, că între modificările din Constituţie trebuie să se regăsească şi aceea privind interzicerea preşedintelui ţării de a mai participa la întâlniri cu caracter politic.

”La un moment dat (n.r. şeful statului) a avut ca preocupare ce se întâmplă în PDL. E departe de ideea aceea a unui preşedinte a tuturor românilor. Eu cred că viitorul preşedinte al României nu trebuie să mai facă aşa ceva. Şi trebuie să punem în Constituţie ca un preşedinte să nu mai participe la întruniri cu caracter politic. Toate lucrurile anormale din aceşti ani trebuie să le includem în modificările Constituţiei, pentru ca viitorii preşedinţi să nu mai facă ce a făcut Traian Băsescu”, a afirmat Ponta la Antena 3.

Premierul a amintit că Traian Băsescu este singurul preşedinte care participă la lucrările Partidului Popular European (PPE).

În altă ordine de idei, Ponta a mai precizat că şi-a propus să  nu-i mai permită şefului statului să conducă Guvernul şi Parlamentul aşa cum era obişnuit în timpul guvernării lui Emil Boc.

”Ceea ce mi-am propus este să nu-i mai lăsam preşedintelui un drept ce l-a câştigat în timpul guvernăruu Boc şi anume să conducă şi Guvernul şi Parlamentul. Nu-i mai permit să apară în treburile Guvernului”, a mai spus premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite