Ponta: Trebuie să avem un Bacalaureat adaptat la realitate; Băsescu nu mai dă Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să prezinte Guvernului, săptămâna viitoare, o informare privind Bacalaureatul din 2013, arătând că este important ca noul sistem să fie prezentat din timp.

"O să vă rog pentru săptămâna viitoare să ne informaţi ce se întâmplă cu pregătirea pentru Bac-ul de anul viitor. Vreau să ştie toţi copiii şi toţi părinţii din timp care va fi sistemul de la anul viitor. Nu vrea domnul preşedinte, asta e, dânsul nu mai dă Bacalaureatul, noi trebuie să ne gândim la cei care au de dat Bacalaureatul la anul şi e foarte important să avem un sistem corect, dar mult mai adaptat la realităţi", a spus Ponta ministrului de resort, Ecaterina Andronescu, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului.

Ministrul a precizat că săptămâna viitoare va prezenta o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite