Victor Ponta: După ce tehnocraţii şi talibanii îl vor da afară pe Arafat, să ne ferească Dumnezeu de prima situaţie de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta îi critică, într-o postare postată pe Facebook, vineri, pe pe cei care contestă activitatea lui Raed Arafat, în contextul publicării raportului Corpului de Control al premierului, în urma tragediei din clubul Colectiv, fostul lider de la Palatul Victoria sugerând că actuala guvernare îl va demite pe fondatorul SMURD.

Victor Ponta a precizat în postare că doreşte să transmită câteva lucruri „românilor care încă gândesc cu mintea lor”, dincolo de ”antipatia pe care a generat-o Raed Arafat, prin faptul că i-a rezistat lui Băsescu în 2012, pentru că afectează diverse interese private, pentru că are propriile greşeli şi încăpăţânări”. 

Fostul premier a arătat că SMURD, al cărui principal fondator e Raed Arafat, este „una din puţinele instituţii din România care funcţionează la standarde internaţionale, şi singura instituţie apreciată unanim în lume şi la care state străine extrem de bogate şi avansate se raportează ca şi reper de profesionalism şi eficienţă“.

Fostul premier a subliniat că în perioada în care a fost în fruntea Guvernului, el a susţinut mecondiţionat SMURD-ul. „În aproape 4 ani de guvernare am sprijinit necondiţionat activitatea SMURD şi pe Raed Arafat personal pentru simplul motiv că eu îi apreciez şi am văzut de multe ori cât de important este un sistem de intervenţii în situaţii de urgenţă într-o societate modernă”, a adăugat Ponta. 

Mai mult, fostul premier a comentat şi cazul Colectiv: „Şi în tragedia de la Colectiv (acolo unde mulţi neaveniţi şi habarnişti îşi dau cu părerea), şi în fiecare minut din cele 24 de ore din cele 365 de zile ale anului Arafat şi SMURD au făcut ceea ce era omeneşte posibil să salveze vieţi (opinie exprimată public de TOŢI experţii internaţionali care au analizat situaţia) - şi pentru asta, în stilul clasic României de azi, în loc să le mulţumim îi murdărim şi acuzăm de toate prostiile”. 

În plus, Ponta s-a lansat şi un atac dur la adrea guvernului Cioloş. „După ce «tehnocraţii» (şi «Talibanii» din spatele lor) îl vor da afară pe Arafat să ne ferească Dumnezeu de prima situaţie de urgenţă - dar Dumnezeu nu îi protejează pe proşti şi nebuni, aşa că pregătiţi-vă pentru ce e mai rău!”, a scris fostul premier, care a demisionat din funcţie în urma protestelor declanşate după incendiul din Colectiv. 

Corpul de Control al primului-ministru a descoperit o serie de chestiuni problematice referitoare la cifrele care puse la dispoziţie de autorităţile din domeniul sanitar. În decurs de o lună, Ministerul Sănătăţii a pierdut din datele rapoartelor Direcţiei de Sănătate Publică două decese, care iniţial figurau în statistica oficială pusă la dispoziţie de unul dintre spitale. De asemenea, semne de întrebare sunt ridicate de inspectorii Corpului de Control şi cu privire la numărul persoanelor din incendiul de la Colectiv care au prezentat infecţii nosocomiale. Sunt remarcate diferenţe între raportările spitalelor şi cele ale DSPMB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite