Ponta spune că nu e supărat pe Antonescu pentru declarațiile făcute la adresa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a infirmat, luni seară, că s-ar certa cu preşedintele interimar Crin Antonescu. Întrebat cum a primit aprecierile lui Crin Antonescu la adresa Cabinetului Ponta, premierul a spus că preşedintele interimar a comunicat foarte bine ceea ce are de făcut guvernul.

"Eu am văzut acea emisiune a domnului Antonescu. Mi s-a părut că a comunicat foarte bine ce ceea avem de făcut. Recunosc, de un an şi jumătate mă amuză foarte tare acea speranţă a unora că mă cert cu Crin Antonescu. Nu mă cert deloc. Am relaţii foarte bune", a spus Ponta la B1 tv.

Preşedintele interimar Crin Antonescu consideră că se discută "mult şi confuz" despre cvorumul pentru referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, reiterând faptul că românii din străinătate au drept de vot, dar nu trebuie să figureze pe listele electorale permanente.

"În primul rând, un lucru despre care se discută mult şi confuz este de fapt destul de clar, şi anume, cvorumul pentru referendum se stabileşte strict prin raportarea la listele electorale permanente. Articolul 5, cunoscutul articol 5, alineatul 2, din Legea 3/2000, legea referendumului, sună, textual, în felul următor, îl citez: "Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Clar? Clar?", a spus Antonescu pe 9 august într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite