Ponta îi ţine socoteala lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele lui Băsescu la Cotroceni sunt numărate de Victor Ponta FOTO Mediafax
Zilele lui Băsescu la Cotroceni sunt numărate de Victor Ponta FOTO Mediafax

Pactul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este din nou la răscruce, după ce şeful Executivului a anunţat că taie zilele din calendar până când Traian Băsescu va pleca de la Palaltul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a calculat: mai are de guvernat 68 de săptămâni cu Traian Băsescu la Cotroceni.

„Eu calculez în zile cât mai am cu Băsescu. Fiind o fire optimistă, calculez câte zile mai sunt încă din decembrie 2004 şi câte rele a făcut de atunci. Avem o cruce de dus, de zece ani de zile, şi este bine că au mai rămas doar 68 de săptămâni din regimul Băsescu“, a spus premierul la Antena 3. „Trebuie să nu-l lăsăm să facă foarte mult rău. Trebuie să controlăm răul pe care Băsescu îl face prin natura domniei sale. Sunt pregătit să rezist în cele 68 de săptămâni care i-au mai rămas din mandat“, a adăugat Victor Ponta. Totodată, premierul a anunţat că USL a decis să contabilizeze electronic zilele rămase din mandatul lui Traian Băsescu. „Am vorbit şi cu Antonescu şi vom avea la sediile PSD, PNL, PC, peste tot, o tabelă electronică cu cât a mai rămas“, a adăugat premierul.

„NU MAI VORBIM LA TELEFON“

Victor Ponta a făcut şi o scurtă radiografie a relaţiei sale cu Traian Băsescu, după semnarea pactului de coabitare. „După decembrie, o perioadă destul de lungă nu pot să spun că mi-a încurcat activitatea Guvernului. Dar în ultimele două-trei luni, Băsescu a devenint iar 100% Băsescu“, a opinat premierul, care a anunţat că a tăiat linia directă cu preşedintele. „Nu mai vorbim la telefon de când a minţit la moartea unor oameni, în Muntenegru, după care a început cu CFR Marfă (…) De sabotat ne sabotează cât poate, dar  68 de săptămâni sigur rezistăm. Ar fi foarte bine să fie mai devreme, da“, a punctat Ponta.

Premierul crede că impopularitatea lui Traian Băsescu este la fel de mare ca anul trecut. „Sunt oameni care îşi fac poze cu el, la fel cum îşi fac cu o vedetă de muzică pop“, a conchis Ponta. ;
Pact de gura UE

 În 12 decembrie 2012, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au semnat un acord de colaborare ce prevede că şeful statului va reprezenta România la Bruxelles, în timp ce premierului îi revin „relaţiile la nivel interguvernamental“. Cei doi lideri se mai angajau să nu folosească epitete sau comparaţii din regnul animal. Motivul oficial pentru semnarea pactului a fost evitarea unei noi crize politice, iar documentul a ajuns pe masa liderilor de la Bruxelles.

Primele disensiuni au apărut după Consiliul European de la Bruxelles. „Ce am stabilit în pactul de colaborare nu mai e valabil“, a spus Ponta. Ultimul atac a fost prilejuit de infarctul „regelui“ Cioabă. „Apropos de ticăloşie, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon şi să-l rogi să ajute pe cineva“, a afirmat Ponta.

Citeşte mai multe:

Coabitarea: de la fenomen la permanenţă

În ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre încetarea coabitării în România, despre retragerea din acordul de coabitare. Comentariile vin în primul rând din constatarea poziţiilor diferite între reprezentanţii puterii executive, Preşedinte şi premier – pe care comentatorii şi analiştii le consideră semnalele ieşirii din acord. Apoi apare interpretarea excesivă a nevoii de suprapunere a părerilor şi absenţa contradicţiilor de orice fel ca rezultat al acordului de coabitare în funcţiune. Indiferent de interpretări, acordul de coabitare e aici pentru a funcţiona până la capăt, mai mult, coabitarea se anunţă în viitorul previzibil a fi nu un fenomen ci o permanenţă a sistemului politic din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite