Antonescu, după discuţia cu Ponta: „Nu mai există prietenie. Dacă scandalul continuă, USL se rupe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Preşedintele PNL Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta au discutat, la Parlament, despre ultimele tensiuni apărute în cadrul coaliţiei de guvernare.

Crin Antonescu a declarat, după întâlnirea cu premierul, că, dacă scandalul va continua, USL se va rupe.

„Nu mă mai interesează împăcări, prietenii. Mă interesează să salvăm decenţa. Dacă lucrurile capătă aspecte patologice, cu 12 oameni care erau prezenţi, deja te sperii", a afirmat el.

Întrebat dacă există riscul ca USL să se rupă, el a răspuns: "Dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem că da. Câtă vreme suntem în activitate, lucrurile care ţin de guvernare, de legislaţie se desfăşoară normal – şi salut faptul că PSD a înţeles să retragă legea amnistiei, mergem înainte".

"Eu nu mint. S-a întâmplat un fapt regretabil, de la o şedinţă închisă a PNL, care nu e sesiune de declaraţii publice au ieşit acele înregistrări. De fiecare dată se întâmplă din sala de la Camera Deputaţilor. Înregistrările sunt destul de clare, nu prea sunt făcute cu un telefon în buzunar. Sunt lucruri adevărate pe care le-am prezentat colegilor. Sigur, premierul s-a pomenit într-o situaţie proastă, dar cred că s-a afundat continuând pe calea asta“,  a spus Antonescu.

Cei doi s-au întâlnit în biroul preşedintelui Senatului pentru a discuta soarta USL, la scurt timp după ce s-au contrazis cu privire la decizia politică privitoare la Legea amnistiei.

„Eu mai spun încă o dată. Eu v-am spus adevărul. Îmi doresc să funcţionăm ca USL, să ne facem treaba. Dacă nu erau declaraţiile de la PNL, nu reacţionam. Nu reacţionez decât la lucruri publice“, a declarat Ponta, după ce l-a acuzat pe Crin Antonescu de minciună.

„Eu întotdeauna am putut să depăşesc crizele, nu accept însă ideea să lăsăm lucrurile neelucidate. Când am fost 12 oameni... chiar aşa?“, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă PSD îl susţine pe Valentin Nicolau la şefia TVR, Ponta a replicat că social-democraţii nu fac nicio nominalizare în acest sens.

„Noi nu facem nicio nominalizare la TVR. Aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm. Am încredere în USL, în partenerii mei liberali şi am încredere că facem foarte multe lucruri bune“, a conchis premierul.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta: „Antonescu şi-a minţit colegii. Mi-a propus să dăm OUG pe amnistie“. Antonescu: Ponta şi-a luat îndrăzneala de a mă face mincinos. Nu-i permit

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN al PSD, că liderul PNL Crin Antonescu „şi-a minţit colegii“ când le-a spus că nu a fost de acord cu votarea Legii amnistiei. Replica lui Antonescu avenit imediat: „Nu-i permit să mă facă mincinos. Nu am fost dovedit vreodată mincinos, spre deosebire de alţii“.

USL se rupe pe toate planurile: Valentin Nicolau, susţinut de PSD la şefia TVR. Nicolau confirmă: M-a sunat cineva să vin  la ora 15.00 la Parlament

PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură, au declarat surse politice pentru Mediafax. De partea cealaltă, Crin Antonescu îl susţine la şefia TVR pe jurnalistul Rareş Bogdan. Valentin Nicolau a admis că va merge astăzi, la ora 15, în faţa comisiilor reunite de Cultură ale Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite