Ponta: Am semnat autodenunţul către DNA. Recunosc că am îndemnat oamenii să vină la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, că, odată cu el, toţi membrii BPN ai PSD au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referenudm, el precizând că vor proceda similar şi membrii CExN ai partidului, transmite Mediafax.

UPDATE ora 13.25  „Am semnat azi împreună cu toţi membrii BPN - şi vă vom punem la dispoziţie textul - autodenunţuri către DNA, către domnul Daniel Morar. Le-am semnat, le transmitem pe toate. În mod sigur şi ceilalţi membri ai CExN, în măsura în care, ca şi noi, au îndemnat oameni să vină a vot şi să voteze «Da» pentru demiterea lui Traian Băsescu se vor autodenunţa şi ei pentru că altfel - şi dacă nu se autodenunţă - îi pune sub învinuire domnul Morar", a spus Ponta, citat de Mediafax.

„Aici (în BPN, n.r.) trebuie să luăm decizii politice şi prima decizie politică este accea de a avea o reacţie la o acţiune politică declanşată de către DNA împotriva celor care au votat la referendum. Cred că este corect - eu unul am recunoscut, bănuiesc că veţi recunoaşte şi dumneavostră (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul că am îndemnat oamenii să vină la referendum", a spus Ponta în prima parte a şedinţei BPN, la care presa a avut acces.

El a precizat că recunoaşte şi „fapta gravă" pe care a comis-o în sensul în care a mers la vot şi a votat „Da", respectiv pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu: „Cred că e corect să fim cu toţii cercetaţi pentru aceste fapte cumplite care în mod normal - sigur, într-o ţară democratică - ar fi numite acţiune de campanie electorală. La noi, nerespectând acest drept constituţional de a face campanie, se consideră foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obţine foloase necuvenite nepatrimoniale constând în voturi bănuiesc că este o infracţiune comisă de toţi politicienii din lume".

Ponta a arătat că va semna autodenunţul către DNA în cursul zilei de luni. „Eu azi o să semnez autodenunţul către DNA, spunând foarte clar faptele pe care le-am comis. Bănuiesc că şi dumneavoastră, ceilalţi, care, în egală măsură cu noi, aţi îndemnat oameni să vină la vot", a mai spus Ponta.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunţă că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPC, despre autodenunţul la Parchet împreună cu Victor Ponta, în urma cercetării lui Liviu Dragnea, că au fost „descurajaţi" de procurorul general să facă acest demers şi că îl roagă pe Vasile Blaga să le facă plângere penală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite