Victor Ponta: Săptămâna viitoare va intra în Guvern ordonanţa privind locuinţele RA-APPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta  FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta  FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în cursul săptămânii viitoare va intra în Guvern ordonanţa privind locuinţele RA-APPS. Potrivit declaraţiilor şefului Guvernului, în aceste vile vor sta doar miniştrii şi secretarii de stat care sunt din provincie, pentru o perioadă de maxim trei luni.

La întrebarea referitoare la cine va sta în aceste vile, Ponta a răspuns: "Miniştrii, secretarii de stat, doar maximum trei luni, cei care nu sunt din Bucureşti, timp în care trebuie să-şi găsească o locuinţă, toate celelalte încercăm să le valorificăm", după cum consemnează Mediafax.

De asemenea, el a precizat că cei care stau în acest moment în aceste vile de protocol vor avea posibilitatea să le cumpere.

"Fie şi le vor cumpăra, dacă le cumpără altcineva, vor fi evacuaţi, dar pot să le cumpere. Pe mine mă interesează să le vindem şi să avem încasări", a adăugat Ponta.

La începutul lunii martie, Victor Ponta a declarat că, în cursul acestei luni, ar urma să fie reglementat juridic statutul tuturor imobilelor aflate în proprietatea RA-APPS, respectiv al celor care au dreptul să ocupe locuinţe de protocol.

"Intenţia mea este foarte clară, să se reducă la miniştri şi la şefi de instituţii echivalente gradului de ministru. Modul de valorificare, practic scoaterea la vânzare a celorlalte imobile şi evident perioada de timp în care o persoană are dreptul să beneficieze (de locuinţă, n.r.). Propunerea va fi ca în maxim 30 de zile după ce nu mai ocupă funcţia de ministru sau echivalentă să existe obligaţia prevăzută clar de lege de eliberare a respectivului imobil", a explicat la acel moment premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite