Ponta se repliază în cazul TVR: Dacă nu se întruneşte plenul, în 45-60 de zile, să decidă Birourile Permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, însă cu o condiţie: să nu se întrunească cvorumul la plenul comun al Parlamentului timp de 60 de zile.

„Putem modifica legea prin ordonanţă, în sensul că, dacă nu se întrunesc camerele reunite, atunci decizia pe un termen de 45 sau 60 de zile o pot lua birourile reunite, deci, nu Guvernul (...) Asta decid birourile reunite, nu decid eu, TVR-ul nu e sub Guvern. Să găsim posibilitatea ca, luni, de exemplu, se poate cere să se întrunească din nou camerele şi dacă nu e cvorum, atunci birourile reunite, temporar, în locul plenului, să numească ele", a explicat Ponta.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns" Nu se pune problema".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Ponta a venit cu ordonanţa

Premierul Victor Ponta a găsit  o soluţie ingenioasă de rezolvare a situaţiei de la TVR, după ce parlamentarii PSD au sabotat şedinţa în care s-a votat numirea lui Rareş Bogdan (candidat propus de PNL) în funcţia de preşedinte interimar al instituţiei. Premierul a anunţat că mâine, în şedinţă de Guvern, se va adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care preşedintele interimar al TVR să fie ales de Birouri renite ale celor două Camere şi nu de plen, cum se întâmpla până acum.

"Nu putem lăsa televiziunea publică, două mii de oameni, într-o stare aşa de neclaritate. Voiam să vă comunic şi dumneavoastră faptul că am identificat o soluţie ca mâine, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere, pe această perioadă de interimat",a spus premierul, la România TV.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite