Ponta îi răspunde lui Băsescu: Sunt aberante declaraţiile potrivit cărora România nu ar trebui să primească imigranţi. Se va discuta în CSAT

Ponta îi răspunde lui Băsescu: Sunt aberante declaraţiile potrivit cărora România nu ar trebui să primească imigranţi. Se va discuta în CSAT

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a catalogat drept aberante declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu, dar fără să-l numească, potrivit cărora România ar trebui să îşi închidă graniţele şi să nu primească refugiaţi. Ponta a anunţat că se va discuta în CSAT despre numărul de refugiaţi pe care îi poate primi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană", a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, întrebat şi despre moscheea de la Bucureşti, Ponta a mai spus că ”România este o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni”.

Decizia, tranşată în CSAT

Întrebat dacă a fost stabilită o cotă de refugiaţi pe care România îi poate primi, Ponta a spus că acest lucru se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. "O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat", a declarat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ponta a mai spus însă că nu s-a stabilit o dată pentru venirea în România a primului val de refugiaţi. "Dacă o să avem CSAT şi ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne documentele şi le aprobăm, atunci vom comunica. Vreau doar încă o dată să spun că suntem pregătiţi", a mai spus premierul. 

Băsescu: Nu e problema noastră

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că România ar trebui să refuze să primească refugiaţi, precizând că "nu este problema noastră" şi că ştie "ce frumos este să mintă UE" atunci când spune că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani şi adăugând că Europa primeşte acum "lecţia propriei nesăbuinţe".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că România nu poate fi obligată să primească imigranţi, iar ideea că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani pe teritoriul României este o minciună, deoarece ei nu vor mai pleca şi îşi vor aduce şi "numeroasele familii", fostul şef al statului lansând critici foarte dure la adresa UE. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: