Ponta: „Radu Vasile este o pierdere grea pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta aduce aminte de perioada în care a fost prim-ministru Radu Vasile, spunând că defunctul a marcat istoria post-decembristă a României, fiind premier într-o perioadă dificilă a tranziţiei.

„Trecerea în nefiinţă, după o grea suferinţă, a fostului premier Radu Vasile reprezintă o pierdere grea pentru România. Radu Vasile a marcat istoria post-decembristă a României, fiind prim-ministru într-o perioadă dificilă a tranziţiei“, se arată în mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a transmis şi un mesaj familiei îndoliate: „În numele Guvernului, şi al meu personal, adresez sincere condoleanţe şi îmi exprim compasiunea şi solidaritatea faţă de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“

Fostul premier ţărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit miercuri noapte, în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon şi urma un tratament în Israel. În 2010, fostul premier a suferit o intervenţie chirurgicală.

A fost prim-ministru al României între 1998 şi 1999, propus de PNŢCD, înlocuindu-l pe Victor Ciorbea. Mandatul său a fost marcat de mineriada din ianuarie 1999, când minerii intenţionau să ia cu aslat Capitală, dar au fost opriţi de forţele de ordine după confruntări violente.

Materiale pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV VIDEO Ultimul interviu acordat de Radu Vasile, difuzat la Adevărul Video: „Am sunat la preşedinţie să mă ajute cu problemele de sănătate, dar n-am avut succes...“

Crin Antonescu: „Mă număr printre românii norocoşi care a avut privilegiul de a-l cunoaşte pe Radu Vasile“

Băsescu: „Radu Vasile a marcat epoca lui“

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite