Ponta propune reorganizarea României: 15 judeţe şi maximum 1.500 de localităţi

Ponta propune reorganizarea României: 15 judeţe şi maximum 1.500 de localităţi

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Pro România Victor Ponta a propus ca România să-şi reducă numărul de judeţe de la 41 la 15 şi a localităţilor de la aproximativ 3.300 la maximum 1.500, motivând că o reorganizare administrativă ar ruduce substanţial banii cheltuiţi de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Victor Ponta afirmă că în prezent un sfer din banii statului sunt cheltuiţi pe funcţionarea administraţiei şi că o reorganizare administrativă ar reduce aceste cheltuieli. Acesta a propus apoi reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15 şi reducerea numărului de localităţi de la aproximativ 3.300 la maximum 1.500.
 
„Nu mai poţi să ţii comune când 80% din primării sunt pe deficit, n-au bani de salarii. Nu poţi să ţii Teleorman, Olt, Giurgiu, care pierd bani. (...) În momentul în care îţi cheltui un sfert din resursele statului pe funcţionarea administraţie, poţi concentra acele resurse pe administrarea digitală şi pe infrastructura rutieră, feroviră”, a declarat Victor Ponta într-un interviu pentru dcnews.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: