Ponta: "Preşedintele ştie foarte clar că votul nu se mai poate fura"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta susţine cã votul de duminicã va fi unul complet transparent şi a adăugat cã doar preşedintele a fost reales cu ajutorul unei fraude electorale.

Victor Ponta a declarat, miercuri searã, cã doar preşedintele a fost reales cu ajutorul unei fraude electorale, scorul electoral de pe 9 decembrie urmând sã reflecte voinţa politicã a românilor, transmite Mediafax.

"Vreau sã-i asigur pe toţi locuitorii României din strãinãtate cã am luat toate mãsurile, transparente, totul e pe site, pentru ca votul în strãinãtate sã nu se mai fraudeze aşa cum l-a fraudat Traian Bãsescu în 2009. Atunci, vã aduceţi aminte, a fost un alt câştigãtor şi, fraudând votul din diaspora, Traian Bãsescu a devenit în mod fraudulos, a doua oarã, preşedintele României", a menţionat premierul.

Ponta susţine, în schimb, cã preşedintele se ocupã în fiecare searã, pe bani publici, de alte lucruri decât cele care îi sunt în atribuţiile constituţionale, premierul spunând cã nu ştie pentru cine face campanie electoralã Traian Bãsescu.

"Vãd încã o datã cã preşedintele ţãrii, pe bani publici, pe salariu public, cu maşini, cu sedii, cu vile pe care le plãtim cu toţii, se ocupã în fiecare searã de cu totul altceva decât ar trebui sã facã preşedintele. Face campanie electoralã. Pentru cine, pentru ce, numai el ştie", a mai declarat Ponta.

"O victorie consistentă a USL şi formarea unei majorităţi de două treimi în Parlament ne ajută să punem capăt regimului Băsescu prin modificările pe care le facem", a mai declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Efectele acţiunilor preşedintelui, susţine premierul, se văd "într-un USL care creşte şi o radicalizare a oamenilor" pe care premierul o compară cu cea resimţită la referendumul din iulie.

"Preşedintele ştie foarte clar că votul din 9 decembrie nu se mai poate fura", a afirmat Victor Ponta şi a adăugat că buna poziţionare a USL în sondaje "este meritul ieşirilor lui Traian Băsescu", declarând totodată că "PDL nu există" în sondaje. 

"Nu ştiu ce crede Traian Băsescu că va obţine prin aceste ieşiri", a mai spus Ponta. 

Preşedintele Traian Bãsescu a declarat, miercuri, cã Guvernul Ponta creeazã condiţii de fraudare a alegerilor neanunţând numãrul de electori şi a amintit Executivului sã nu-i omitã pe cei 500.000 de români cu domiciliul în strãinãtate.

"Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile pânã la alegeri şi creeazã condiţii de fraudare prin neanunţarea numãrului de electori. Este obligaţia Guvernului sã facã public numãrul de cetãţeni români cu drept de vot. Îi atenţionez sã nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetãţeni români cu domiciliul în strãinãtate. Ei au domiciliul stabil şi trebuie incluşi în listele permanente din diaspora", a spus Bãsescu.

Preşedintele a menţionat cã aceştia sunt parte din corpul electoral permanent, al cãror domiciliu este declarat.

Traian Bãsescu a precizat cã situaţia se aflã la MAI, iar Direcţia Consularã face actualizarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite