Ponta: Preşedintele poate merge la vila de protocol Covasna, dacă anunţă MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că preşedintele Traian Băsescu poate merge în continuare la vila de protocol de la Covasna dacă anunţă, în prealabil, Ministerul Apărării.

„Nu am considerat că cele trei unităţi nu trebuie să intre spre vânzare, iar cele două instituţii pot să folosească pentru pregătirea profesională. RA-APPS nu este agenţie de turism. Nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietăţi. Preşedintele ţării, cum se va numi el, dacă anunţă MaPN, şi dacă nu este o altă activitate, şi nu cred că sunt de revelion, poate merge. În mod sigur că cele două instituţii (n.r. SRI şi MaPN) nu le vor vinde niciodată. Vila Dante a fost închiriată şi bine am făcut“, a declarat Ponta, la Palatul Victoria.

Traian Băsescu a aflat în Ajunul Crăciunului că vila de protocol Covasna, locul preferat al preşedintelui pentru petrecerea de Revelion, a fost transferată în subordinea ministrului Mircea Duşa, printr-o ordonanţă de urgenţă foarte bine ascunsă de guvern. Mutarea făcută de premierul Victor Ponta poate fi întoarsă de preşedinte cu ajutorul Constituţiei, care îl plasează pe şeful statului în fruntea forţelor armate.

Cu aceste atribuţii în domeniul apărării, Traian Băsescu se poate bucura în continuare de luxul de la Covasna. Neînţelegerile pot apărea, însă, dacă cele două părţi vor dori să meargă la vilă în acelaşi moment.


Vila de protocol de la Covasna este locul unde şeful statului şi-a petrecut Revelionul 2013, alături de familie, Elena Udrea şi Dorin Cocoş.




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite