Ponta a preluat mandatul de ministru interimar al Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a preluat joi mandatul de ministru interimar al Finanţelor. Şeful Executivului a anunţat ieri că va asigura interimatul de la Finanţe până luni.

Premierul a acceptat demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea din funcţiile de ministru al Finanţelor, respectiv al Economiei, pe care le-a trimis la Cotroceni. În şedinţa de Guvern, Ponta a anunţat că va prelua interimatul la Ministerul Finanţelor, iar Constantin Niţă va fi interimar la Economie.

I-am trimis preşedintelui cererea de retragere din funcţie a miniştrilor Chiţoiu şi Gerea. Pentru că nu a existat sprijin pentru interimat din partea PNL, l-am propus pe domnul Niţă la Economie, iar eu am preluat Finanţele. Până luni, liberalii trebuie să vină cu noi propuneri“, a spus Ponta.

Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat după discuţia dintre premierul Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat, miercuri, că BPN al partidului a stabilit ca Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea să îşi depună „în mod formal“ demisiile din Guvern. Decizia a venit în contextul în care premierul Victor Ponta spunea luni că demisiile au fost depuse la cabinetul său, dar nu au fost înregistrate la Guvern.

„Biroul Politic Naţional al PNL a stabilit, în şedinţa de marţi seară, ca domnii Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea să îşi depună miercuri, în mod formal, demisiile din Guvern. Se respectă astfel deciziile anterioare adoptate de către Delegaţia Permanentă a PNL şi reconfirmate marţi seară în BPN, prin care ne menţinem propunerile pentru posturile de miniştri: Klaus Iohannis, ca ministru de Interne şi vicepremier, Eugen Nicolăescu ca ministru de Finanţe, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei şi Cristian Buşoi ca ministru al Sănătăţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite