Ce a înţeles Ponta din criticile SUA: Politruci ca Blaga, Iohannis şi Udrea ne pârăsc la ambasade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta la Beiu, în judeţul Teleorman
Ponta la Beiu, în judeţul Teleorman

Premierul Ponta a declarat, vineri, că a adoptat sloganul "fă, Ponta" ca simbol pentru proiectele iniţiate de actualul Guvern, care sunt blocate însă de "politruci" ca Blaga, Iohannis sau Udrea, care doar fac scandal şi pârăsc la ambasade.

"Politrucul este un termen pe care îmi permit să îl folosesc de la domnul Iohannis. Grupul ăsta de politruci, Blaga, Iohannis, Udrea, ne-au arătat foarte clar ce ştiu ei să facă: ei ştiu să facă scandal, ei ştiu să ne pârască pe la ambasade, să facă plângeri penale. Oamenii au de ales între noi, cei care facem, de aceea am accentuat acest nou slogan de la Teleorman: «fă, Ponta», «fă, Dragnea»! Noi facem lucruri, iar ei strigă, ţipă", a declarat, vineri, la Alexandria, premierul Victor Ponta.

Ponta a calificat extrem de echilibrată reacţia ambasadelor străine, cărora reprezentanţii ACL le-au reclamat ordonanţa prin care primarii pot migra politic fără pierderea mandatului. Premierul i-a acuzat în schimb pe membrii opoziţiei de ipocrizie.

"Cred că ne-am săturat cu toţii de această ipocrizie a politrucilor. Vă daţi seama cine protesta împotriva migraţiei politice: domnul Iohannis, care a candidat la Frontul Democratic German şi acum e PNL, domnul Boc, care a candidat la PDL şi acum e PMP, şi domnul Chiliman, care a candidat la PNL şi cum e PDL. Deci, trei politruci şi trei traseişti politici care ne dădeau lecţii. Cui?", a afirmat Ponta.

SUA a criticat Ordonanţa lui Dragnea

Guvernul a adoptat ieri, în şedinţă extraordinară, ordonanţa de urgenţă care suspendă temporar legislaţia antitraseism, în pofida criticilor şi rezervelor exprimate nu doar de Opoziţie şi de societatea civilă, dar şi de ambasadele SUA, UE şi a Marii Britanii.

Chiar înaintea şedinţei de Guvern, Ambasada SUA, la sesizarea Opoziţiei,  şi-a arătat îngrijorarea cu privire la momentul şi modalitatea prin care Guvernul a decis să schimbe legea. „Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite