Ponta: „Dacă reuşim să ducem USL-ul până la anul, Crin Antonescu va fi preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, la RTV, că „dacă vom reuşi să ducem USL-ul până la anul, la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu va fi preşedinte“. Premierul a afirmat că se gândeşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019 sau 2014.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

Referitor la Hidroelctrica

Corpul de control a venit cu un teanc de documente care arătau cum voiai să vândă firma. Cumpărau scump şi vindeau ieftin. Corpul de control a găsit referatele pe care le aproba minsitrul Adriean Videanu. Hidroelectrica va fi anul acesta din nou pe profit.

Sunt zeci de sesizări la Parchet, dar nimeni nu a avut timp de ele. Domnul Morar are timp să-l cerceteze pe un deputat care a făcut un prejudicu de 5.000 de lei, dar nu are timp pentru fraude de miliarde. Facem sesizări degeaba.

La Hidroelectrica am găsit un sistem prin care se făceau contracte preferenţiale, prin care pierderea a fost de aproape 1 miliard. Energia se cumpăra scump şi se vindea ieftin.

Contractele sunt reziliate de administratorul judiciar, domnul Borza, un personaj mai exotic, a luat compania de pe pierderi, de la domnul Videanu şi Ariton, şi a adus-o pe profit.

În 2012, unul minsitru a venit şi mi-a spus că a primit un parfum scump, de la conducerea Oltchim, când Oltchim era în faliment. Scopul era să cheltui banii de protocol. Era un mod de scoatere a banilor din aceste societăţi.

Referitor la DNA

DNA şi-a atins atât de mult funcţiile încăt s-a autosufocat. Din maldărul de 80 de dosare, cât are un procuror acum,  procurorii au timp să lucreze doar la trei.

Le-am spus celor de la DNA să se hotărască ce vor să ţină la DNA, iar restul să ajungă la Parchete. Oricine are o funcţie politică, ajunge la DNA.

Toată lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Pe 3 sau pe 4 aprilie, cred că expiră şi interimatul domnului Morar. Voi face tot ce ţine să avem cât mai repede procurorii, totul depinde de semnătura preşedintelui Traian Băsescu.

Referitor la minsitrul Justitţiei

Postul este al PNL-ului, toate propunerile le fac eu, ca premier, discutând cu domnul Antonescu. Din punctul meu de vedere, având o vulnerabilitate ca ţară, cred că un profil cât mai puţin politic este cât mai binevenit.

Este foarte posibil să-mi asum intermiatul Justiţiei. Dacă există o soluţie eficientă şi corectă, voi face tot ce ţine de mine conduceri nepolitice şi conduceri stabile a parchetelor.

Ne-am gândit la o persoană, dar nu e momentul în care să dau mai multe detalii.

Despre RAAPPS

„Azi am adoptat ordonanţacu RAAPPS-ul, n-am mai aşteptat până săptămâna viitoare“, a fost prma declaraţie a premierului.

Mai rămân vilele de la Neptun, Covasna, pentru preşedinte, invitaţi, iar pentru cazare, RAAPPS-ul mai păstrează un bloc, de pe Eminescu, în care mai au voie să stea doar miniştrii şi secretarii de stat, ultimi doar trei luni de la venirea în Bucureşti. Toate imobilele vor fi scoase la vânzare. 

Vila domnului Geoană poate fi cumpărată de oricine, nimeni nu are prioritate. DAcă la preţul de licitaţie nimeni nu s eprezintă, se poate negocia, apoi, cu cei care stau acum în ele.

Ideea că RAAPPS este o agenţie imobiliară m-a deranjat. Chestiunea este rezolvată din punct de vedere legal. Procesele vor continua.

Despre scandalul alimentelor

Mâ gândeam să unim instituţiile de control pentru alimente. Am cerut mai multă comunicare şi am cerut ca aceste lucruri să fie anunţate când se confirmă.

Despre preşedinţie

Nu vreau să fiu ipocrit. Cărui politician nu-i place să fie bine cotat în sondaje? Crin Antonescu s-a ţinut de cuvânt faţă de mine, eu am ajuns premier cu voturile liberalilor. Funcţia de premier rămâne cu cele mai multe sarcini şi responsabilităţi. La anul, dacă voi avea acelaşi procent, voi fi foarte bucuros.

Anul acesta va fi un an foarte greu pentru Guvern. Dacă reuşim să ducem USL-ul până la anul, la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu va fi preşedinte.

Condiţiile pentru o despărţire civilizată sunt două: să câştigăm prezidenţialele din 2014 şi să guvernăm până în 2016. În 2016 putem să facem o despărţire civilizată, să fie o premieră în politica românească.Nu exclud o înţelegere şi după 2016.

Dacă mandatul de premier se termină cu bine în 2016, o să-mi permit să candidez în 2019, 2024, la preşedinţie. Dacă voi termina dezastruos, unde să mai candidez? Povestea cu Boc candidat la prezidenţiale, sigur e mai bun decât MRU, dar ce şanse are?

Despre Traian Băsescu

Evităm orice bătălie. Avionul cu acre a zburat Traian Băsescu costă extrem de mult, dar e normal ca preşedintele ţării să aibă un avion de 10-12 persoane. În momentul în care vom avea posibilitatea financiară, vom cumpăra un avion care să fie al preşedintelui şi al premierului.

Mulţi dintre colegii mei se mai gândesc la suspendare.

Despre PDL

Cu excepţia „fripturiştilor“, „reformiştii“, pe care nu-i vrea nimeni în politică, vor fi şi alţi PDL-işti care vor pleca spre PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite