Ponta: Este o perioadă de criză, dar USL nu se rupe. Iohannis a candidat împotriva USL în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul victor Ponta a vrbit despre situaţia tensionată din USL FOTO Mediafax
Premierul victor Ponta a vrbit despre situaţia tensionată din USL FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că USL nu se rupe, dar nici nu are de gând să aleagă între PNL şi PC pentru că USL este o construcţie politică formată din patru partide, precizând că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu are cum să ştie pentru că în 2010 a candidat împotriva USL, la Consiliul Judeţean.

„USL nu se va rupe. Este o perioadă de criză, aşa cum au mai fost şi altele. Eu şi ca prim-ministru şi ca preşedinte al Partidului Social Democrat îmi doresc categoric ca USL să rămână unit şi ca Guvernul să rămână cu sprijinul USL din următoarele considerente: în primul rând, în 2012, aşa am candidat şi e vorba aici de respectarea votului covârşitor pe care l-am obţinut şi la alegerile locale şi la alegerile generale“, a declarat Victor Ponta, într-un interviu pentru Agerpress.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Klaus Iohannis, potrivit cărora premierul trebuie să aleagă între PC şi PNL, Victor Ponta nu a rata ocazia să-l înţepe pe liderul PNL. „E o cerere incorectă pentru că Uniunea Social Liberală înseamnă în egală măsură toate cele patru partide care au stat la baza formării şi au candidat împreună şi anume PSD, PNL, PC şi UNPR. Domnul Iohannis nu ştie lucrul ăsta pentru că în 2012 domnia sa a candidat contra USL şi noi am câştigat la Consiliul Judeţean“, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a recunoscut că există anumite tensiuni din partea lui Liviu Dragnea, preşedintele Executiv al PSD, şi Klaus Iohannis, omul doi în PNL. „Eu discut cu domnul Antonescu. Domnul Iohannis, vedeţi, are poziţii ca şi domnul Dragnea. Deci dacă nivelul doi din partidele noastre e mai războinic, cred că greşesc amândoi — şi domnul Iohannis, şi domnul Dragnea — fiind atât de războinici şi cred că înţelepciunea şi responsabilitatea celor care am format USL în urmă cu trei ani şi care ne-am asumat, în primul rând, în faţa oamenilor, principiile USL trebuie să învingă“, a mai precizat premierul.


Totodată, Ponta îl contrazice şi pe liderul socrul său, senatorilor PSD Ilie Sârbu. Întrebat dacă Sârbu greşeşte când spune că o eventuală majoritate USD l-ar putea înlocui pe Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului, Ponta a răspuns: „Da, pentru că PSD întotdeauna şi-a respectat angajamentele. Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC şi PSD nu va lua niciodată o funcţie care nu-i aparţine în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune şi pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată nicio funcţie care nu-i aparţine“, a mai spus Ponta.

Citeşte şi:

USL pregăteşte Guvernul Ponta III

Pentru a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, Guvernul condus de Victor Ponta va cere din nou votul de încredere al Parlamentului, ceea ce echivalează, practic, cu naşterea unui nou Executiv

Ponta: „Îl voi susţine pe Iohannis atât în funcţia de ministru de Interne, cât şi în cea de vicepremier“

Premierul Victor Ponta a reconfirmat, marţi dimineaţă, că îl va susţine pe primarul Sibiului Klaus Iohannis atât pentru funcţia de ministru de Interne, cât şi pentru cea de vicepremier.

Negocierile din USL: Un ciolan prea mic la o haită prea mare

RATEU A doua zi de negocieri dintre PSD şi PNL s-a soldat cu un nou eşec. Ponta îl acceptă pe Iohannis ca vicepremier, dacă şi Daniel Constantin va fi ridicat în aceeaşi funcţie. PNL refuză categoric.

Antonescu: M-a speriat ce a spus Constantin şi cred că o să-mi bag minţile în cap

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, ce părere are despre declaraţiile liderului PC Daniel Constantin, potrivit cărora primarul Sorin Oprescu ar putea candida la Preşedinţie din partea USD. „Cred că o să şi îmi bag minţile în cap!“, a răspuns Antonescu, ironic.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite