Ponta, despre vizita în Asia: „Nu mi-a cerut nimeni mandat, nu m-a întrebat nimeni de Băsescu pe unde am fost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a răspuns declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu referitoare la vizitele în Asia, spunând că remarcile negative vin ca urmare a faptului că şeful statului se află la final de mandat şi „nu mai merge nicăieri“.


„Pentru domnul Băsescu a fost catastrofal faptul că peste tot în lume, în Europa şi în lume, liderii politici vor să vorbească cu prim-ministrul, ştiind că am legitimitatea dată de vot şi sprijinul politic în Parlament. E un lucru normal, nu mi-a cerut nimeni niciun mandat pentru simplul motiv că nu m-a întrebat nimeni de Băsescu pe unde am fost“, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a afirmat că îl înţelege pe preşedintele Traian Băsescu că nu este de acor cu vizitele sale în Asia, motivând prin faptul că şeful statului se află la final de mandat şi „nu mai merge nicăieri“, cu excepţia unor vizite în ţări ca Peru.

Întrebat de jurnalişti dacă  relaţia de coabitare între el şi preşedinte este în pericol, Ponta a răspuns negativ.

„De ce să fie? Nu vedeţi între mine...Vedeţi pe domnul preşedinte Băsescu pe care nu prea îl mai bagă nimeni în seamă în străinătate şi, atunci, mai face şi el nişte declaraţii pentru presă. Dar şi ce se întâmplă din ce a declarat Băsescu? Nimic! În afară de ştiri în presă, ce altceva? Probabil îşi fac curaj ţuţării de la Mişcarea Populară“, a spus Ponta.


Victor Ponta a anunţat că va efectua o nouă vizită, de data aceasta în Spania, peste două săptămâni.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat joi că premeirul Victor Ponta a plecat în Asia fără să aibă mandat. „Turneul catastrofal din Asia este un lucru care ar trebui să mă supere. Victor Ponta a plecat fără să aibă mandat, deşi Curtea s-a pronunţat în acest sens. Te duci în Kazahstan şi le spui că le-ai tăiat 300 de milioane de dolari din datorii, nu ne mai înţelege nimeni. Să te duci în Kazahstan după ce te-ai dus în Azerbaidjan, e ca şi cum te-ai duce de la Tokio la Beijing“, a afirmat Băsescu.

Materiale pe aceeaşi temă:


Traian Băsescu: „Cineva trebuie să plătească în instanţă pentru lovitura de stat din 2012“

Băsescu: „Furtul cu legislaţie s-a moştenit de la guvernul Năstase la guvernul Ponta”



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite