Ponta îl dă la o parte pe liberalul Stroe de la numirea şefilor „Doi şi un sfert“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi-a întărit puterea prin ordonanţad e reoganizare a Guvernului
Victor Ponta şi-a întărit puterea prin ordonanţad e reoganizare a Guvernului

Şeful DGIPI şi adjuncţii acestuia vor fi numiţi direct de către premier, nu prin ordin de ministru ca până în prezent.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că numirea şefilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) de către premier este 'o decizie corectă''.
Radu Stroe a precizat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre această schimbare şi s-a căzut de acord în legătură cu această soluţie, ca fiind cea mai bună, având în vedere că DGIPI este o instituţie care se ocupă cu elemente care ţin de siguranţa naţională.

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne şi adjuncţii acestuia vor fi numiţi prin decizie a premierului, şi nu prin ordin al ministrului de resort, ca până în prezent.

În acest fel, numirea şefului DGIPI trece de la liberali, care deţin MInisterul Internelor prin Radu Stroe, la PSD prin decizia direct a premierului Ponta.

Măsura a fost decisă de Guvern prin ordonanţa de urgenţă care stabileşte noua configuraţie a Executivului.

Documentul stabileşte că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor va fi reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a decis Guvernul prin ordonanţa de urgenţă care stabileşte noua structură a Executivului.

Structura va fi coordonată de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru.

Serviciul secret al MAI face parte din Comunitatea Naţională de Informaţii, alături de SRI sau SIE. DGIPI se ocupă în special de strângerea informaţiilor despre grupuri infracţionale organizate, dar are şi rolul de a proteja angajaţii, structurile şi informaţiile MAI, ceea ce implică şi activităţi de anticorupţie internă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite