Ponta: „O să fiu la începutul discursului lui Băsescu din Parlament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că, în calitate de prim-ministru, va participa la începutul discursului preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, după care va pleca la Guvern.


 „Eu sunt primul-ministru şi, pe baza unei relaţii instituţionale normale, o să fiu la început, după care trebuie să merg înapoi la Guvern, pentru că trebuie să mă întâlnesc cu ministrul britanic pentru relaţii europene. Fiecare grup, fiecare parlamentar are o opţiune, cei de la PSD fac ce cred ei mai bine“, a precizat Ponta.

Referitor la decizia parlamentarilor liberali de a nu participa la discursul preşedintelui, Ponta a spus  că „e în regulă“, întrucât parlamentarii liberali nu au o poziţie comună cu cei de la PSD . „Numai la PCR şi PDL erau toate părerile la fel. La noi, mai gândeşte fiecare cu mintea lui“, a adăugat el.

Potrivit premierului, preşedintele Traian Băsescu are dreptul să se adreseze Parlamentului şi nu l-a împiedicat nimeni, dar că niciun parlamentar nu are vreo obligaţie să participe.
Întrebat ce a vrut să spună prin faptul că aşteaptă de la şeful statului să spună adevărul în Parlament, Ponta a răspuns că doar preşedintele ţării, primul-ministru şi ministrul de Externe au acces la toate documentele.

„Eu am cerut public un singur lucru, ca acea campanie mincinoasă şi ticăloasă declanşată în România, că se opune Franţa, Danemarca, Austria, că sunt 7 ţări, că sunt 10 ţări, la un moment dat erau 30 de ţări care se opuneau intrării României în Schengen, trebuie dezminţită de către cei trei oameni care au acces la toate documentele“, a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, la 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite