Ponta: „Nu îmi stabilesc ca obiectiv intrarea în Schengen, în luna decembrie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles că aderarea la Schengen nu va mai reprezenta principalul nostru subiect de discuţie pe plan european. Ponta este de părere că ar trebui să ne concentrăm pe alte subiecte, precum situaţia romilor şi migraţia forţei de muncă din România, după ridicarea restricţiilor.

Premierul a subliniat că nu îşi stabileşte ca obiectiv pentru luna decembrie aderarea la zona Schengen.

„Pentru că nu vreau, iarăşi stabilim, iarăşi mai are cineva alegeri, iarăşi nu intrăm şi iarăşi ne supărăm acasă. Când va fi cazul, vom intra în Schengen, şi noi, şi Bulgaria“, a explicat premierul, potrivit Agerpres.

Ponta susţine că trebuie clarificate alte subiecte, precum situaţia romilor, în sensul că trebuie explicat partenerilor europeni că nu vor fi 20 de milioane de români care vin să lucreze în Germania sau Marea Britanie. Prim-ministrul insistă că trebuie vorbit despre rolul pozitiv al cetăţenilor români în diferite societăţi şi economii.

„Cât de mult înseamnă ce fac românii pentru economie Germaniei, ce înseamnă pentru Marea Britanie, pentru că, dacă rămânem blocaţi doar în discuţii că vin românii şi iau locurile de muncă nu vom rezolva niciodată acest lucru“, a mai afirmat Victor Ponta.

La Consiliul JAI din 7-8 martie, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost amânată din nou. În discursul pe care l-a ţinut în faţa Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este "o datorie faţă de români".
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite