Ponta: Nu răspund decât în faţa Marii Adunări Naţionale!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A mai zis unul aşa ceva şi a sfârşit-o prost. Nu-i doresc lui Ponta acelaşi sfârşit, dar a apucat-o pe acelaşi drum. Afirmaţia că DNA schimbă guverne este hazlie. DNA nu are căderea şi nici dorinţa de a schimba guvernul. Dacă parlamentul, preşedintele, clasa politică, de ce nu, populaţia doresc să-l ţină pe Ponta premier, deşi urmărit penal şi, probabil, judecat, o pot face. Cu tot cu costurile aferente pentru România.

DNA merge mai departe, va trimite dosarul în judecată şi lucrurile se vor derula ca în cazul Dragnea sau alte speţe de acelaşi gen. Victor Ponta, ca şi Ceauşescu odinioară, vede conspiraţii peste conspiraţii, scenarii care mai de care mai fantasmagorice, destinate să-l dea jos de la guvernare.

Declară că e nevinovat (parcă a spus cineva vreodată că e vinovat), dar refuză să se pună la dispoziţia anchetatorilor pentru bunul mers al justiţiei, pentru a-şi proba nevinovăţia în faţa judecatorilor.

„Justiţia nu trebuie să intervină în treburile politice. E un moment extrem de grav, sunt lideri care susţin că Parlamentul trebuie eliminat”, declară Ponta.

Cu alte cuvinte, justiţia nu trebuie să mai ancheteze politicieni  aflaţi la putere, pentru a nu fi acuzată de intervenţie în treburile politice. Adică demnitarii aflaţi la putere pot să fure liniştiţi, fără să-i întrebe nimeni de hoţiile făcute. Faină afacere!

Nu i-a cerut nimeni nici arestarea preventivă, nici o altă măsură de prevenţie, doar încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru faptele presupus a fi făcute în calitate de premier. Ponta ignoră faptul că nu mai suntem singuri pe lume, ca poziţia de premier nu este una similară cu a unui simplu cetăţean.

Când reprezinţi ţara în relaţii internaţionale, când credibilitatea ţării se bazează şi pe credibilitatea premierului acelei ţări, lucrurile capătă o cu totul altă semnificaţie. Nicio altă ţară din UE nu are premier urmărit penal, şi avem exemple de premieri care au demisionat pentru fapte mai puţin grave, la începerea urmăririi penale.

Adrian Năstase a avut mai multă demnitate şi onoare, în momentul în care a demisionat  din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al PSD. Consecinţele pentru România şi români vor fi dramatice. O stare de instabilitate, tensiune şi nelinişte se va instala în ţară, şi din cauza demonstraţiilor care vor urma. Partenerii noştri străini ne vor privi ca nişte ciumaţi, care n-au învăţat, încă, ce înseamnă respectul acordat justiţiei.

Intrarea în Schengen este amânată sine die, iar acuzele aduse de MCV vor continua încă mult timp. Investitorii străini îşi vor pierde bruma de încredere în respectabilitatea unei ţări în care un premier rămâne în funcţie chiar dacă este anchetat penal. Costurile împrumuturilor României şi cursul de schimb vor scăpa din frâu, consecinţele fiind suportate de poporul român, nu de Ponta. Partenerii noştri euroatlantici vor reîncepe reproşurile că nu suntem capabili  să ne ridicăm la înălţimea standardelor pretinse de UE.

În loc să plece cu ultima fărâmă de onoare şi demnitate, Ponta preferă să arunce ţara în haos. De plecat tot va pleca, dar gonit, nu de bună voie. Şi atunci, cariera sa politică se va fi sfârşit definitiv.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite