Ponta: Nu am contra lui Iohannis resentimentele sau neîncrederea pe care am avut-o faţă de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că va încerca să colaboreze cu noul preşedinte Klaus Iohannis, precizând că faţă de câştigătorul din 16 noiembrie nu are resentimente aşa cum recunoaşte că are faţă de preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.

„Voi încerca să colaborez cu noul preşedinte pentru că am convingerea că şansa de progres a României stă în capacitatea de conlucrare între Preşedinte, Guvern si Parlament. Şi cu siguranţă nu am contra domnului Klaus Iohannis resentimentele sau neîncrederea pe care am avut-o faţă de Traian Băsescu“, a scris Ponta, pe Facebook.

Chiar dacă Victor Ponta vorbeşte acum de neîncrederea pe care a avut-o în Traian Băsescu, premierul a semnat împreună cu preşedintele un acord de coabitare. Intitulat „Acord de colaborare instituţională între preşedintele României şi primul-ministru al Guvernului", pactul de coabitare, cum a fost numit atât în mediul politic cât şi în mass-media, datează din 12 decembrie 2012, imediat după alegerile parlamentare câştigate de USL şi înainte ca Traian Băsescu să-l desemneze din nou pe Victor Ponta premier.

Victor Ponta a trimis o scrisoare în luna agust a acestui an în care i-a transmis lui Traian Băsescu că pactul de coabitare semnat între cei doi acum doi ani nu mai este valabil. Şeful statului i-a atras atenţia lui Victor Ponta că s-a pripit atunci când a denunţat pactul de colaborare instituţională şi i-a cerut să mai rabde până în decembrie 2014.

Citeşte şi:

Dragnea contraatacă: Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc şi Voicu fac parte dintr-o frăţie mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a declarat vineri că Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc fac parte dintr-o „frăţie mafiotă“, asta după ce, la rândul său, a fost acuzat de Geoană că face parte, alături de Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, dintr-o „frăţie a banului“. Dragnea a mai spus că la presiunile „frăţiei” de a face anumite numiri a renunţat la funcţia de ministru de Interne în 2009.

Mircea Geoană: „Am informaţii. Echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii de votare. El a spus: «Nu!»

Mircea Geoană afirmă că ultima decizie în privinţa numărului de secţii de votare din diaspora i-a aparţinut lui Victor Ponta. Acesta ar fi refuzat ferm orice idee de suplimentare

Are şanse un nou partid de stânga? Ce spun analiştii despre dihonia din PSD

Excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova şi demisia lui Sebastian Ghiţă nu au rezolvat situaţia tulbure în care se află PSD după alegerile din 16 noiembrie. Cine va fi liderul stângii din România? Câte partide de stânga vom avea în primăvară? Acestea sunt întrebările la care au răspuns analiştii politici contactaţi de „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite