Ponta: "Nu mă interesează potretul robot al lui Băsescu. Nu îmi doresc să mă înscriu în acel profil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, replici dure pentru Băsescu în ultimul mesaj înainte de alegeri   FOTO Mediafax
Victor Ponta, replici dure pentru Băsescu în ultimul mesaj înainte de alegeri   FOTO Mediafax

Victor Ponta a ţinut să îi transmită preşedintelui Traian Băsescu că funcţia de prim ministru nu se acordă pe baza unui consurs organizat la Cotroceni. Ponta susţine că noua majoritate parlamentară, constituită după 9 decembrie, va susţine un singur candidat, iar acela este Victor Ponta, indiferent de ceea ce va dori preşedintele.

"Nu ştiu şi nu mă interesează. Dintr-un simplu motiv: Funcţia de prim ministru nu este acordată ca la un concurs de miss sau mister. Funcţia de prim ministru se acordă pe baza prevederilor constituţionale: cine are majoritate în Parlament, acela este prim miminstru. Poate fi mic, poate fi chior, poate fi oricum, atâta timp cât are majoritate în Parlament. Nu contează ce părere are domnul Băsescu. El are un singur vot, probabil şi-l va exercita, dar premierul este susţinut de o majoritate parlamentară", a spus Victor Ponta într-o emisiune la RTV.  

Vezi portretul robot al viitorului premier, creionat de preşedintele Traian Băsescu..

"Nu mă preocupă şi nu îmi doresc să mă înscriu în profilul descris de Traian Băsescu (...) Ţine până la urmă de incapacitatea lui Traian Băsescu de a accepta că nu mai este acelaşi din 2006. (...) Am fost de două ori ministru, domnul Boc a fost doar primar, domnul Ungureanu a venit direct de la SIE. Deci de ce să comentăm acest profil. Nu, nu cred că sfârşitul vieţii mele politice este dacă la 40 de ani nu mai sunt desemnat a doua oară premier", a mai adăugat Ponta.

”Traian Băsescu nu mai are pe nimeni în spate, este singur. El are o miză strict personală. Pentru mine responsabilitatea este mare. Eu am milioane de oameni în spate, am fost votat în trei congrese pentru funcţia de premier (...) Ce crede domnul Băsescu, ce îşi doreşte chiar nu mă interesează. Dacă USL are majoritatea absolută în Parlament, absolut nimeni nici Constituţia României, nici majoritatea parlamentară nimeni nu poate schimba voinţa oamenilor exprimată pe data de 9 decembrie. Povestea asta că face el altceva, că, eu nu îl ascult, este foarte incoerent.

Ponta a explicat că USL se va duce în formaţie la negocierile de la Cotroceni, chiar dacă preşedintele va chema fiecare partid în parte.

"Dacă domnul Băsescu joacă jocuri de copii de cinci ani, toţi parlamentarii PSD se încriu în PNL sau invers. Stăm în PNL o zi, aşa până trec consultările", a adăugat premierul.

Referitor la calculele politice, Victor Ponta s-a arătat precaut şi a explicat că USL ar putea avea peste 50% din mandate, dar nu este neapărat să aibă şi o majoritate la vot de peste 50%. "Eu cred că PPDD va avea mai multe mandate decât PDL. Cred că noi vom lua peste 50% din mandate", a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite