Ponta: Nu demisionez dacă PNL se retrage din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Mihaela Cojocariu
Victor Ponta FOTO Mihaela Cojocariu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Antena 3, că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate". Ponta a mai precizat că nu va demisiona din funcţia de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

"Dacă aş demisiona, de abia atunci înseamnă că şi eu, şi Antonescu îi vrem binele lui Traian Băsescu - o nouă nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Băsescu - categoric această variantă este exclusă. Nu se pune problema să-i dăm din nou dreptul lui Băsescu de a face o nominalizare", a spus Ponta la Antena 3.

Ponta a mai precizat că a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL, precum renunţarea la ideea ca PC să deţină un post de vicepremier, şi că va forma un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii, scrie Mediafax.

El a afirmat că a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis şi anterior, şi anume că este dispus să înainteze şi astăzi propunerile de miniştri liberali şi să păstreze Guvernul în forma USL, dacă şi Antonescu este de acord.

"Dacă este de acord Antonescu, eu astăzi îi numesc pe toţi patru, în frunte cu Iohannis, că am văzut că am vreo problemă cu Iohannis. Nu am niciun fel de problemă, astăzi îl numesc, am mai propus de trei ori numirea lui şi de fiecare dată am fost refuzat. Mi-a spus că nu este de acord să fie numiţi în formula actuală a Guvernului, ci să mergem la restructurare în Parlament şi după aceea să-i numim, însă restructurarea poate fi făcută doar prin acordul celor patru partide, pentru că mergi în faţa grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a spus Ponta la Antena 3.

Citeşte şi:

Premierul refuză oferta lui Crin. Ponta, interimar la Finanţe, iar Constantin Niţă a preluat Economia

Liderul liberal Crin Antonescu s-a întâlnit la Guvern cu premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei de Guvern. Întâlnirea dintre cei doi a durat numai 15 minute, iar liderii USL nu au ajuns la niciun rezultat. Premierul a acceptat demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea pe care le-a trimis la Cotroceni. Până luni, Ponta a preluat interimatul la Ministerul Finanţelor, iar Constantin Niţă va fi interimar la Economie.

PDL invită PNL să trântească Guvernul USL

Preşedintele PDL Vasile Blaga i-a transmis o scrisoare liderulu PNL Crin Antonescu în care îl anunţă că la grupul PDL îl aşteaptă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, la care sunt aşteptaţi să dea cu subsemnatul şi liberalii. Pentru a iniţia o moţiune de cenzură, este nevoie de o pătrime din numărul total al parlamentarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite