Ponta: "Ne-am asumat cã USL este adunarea tuturor celor care ne sprijinã sã scãpãm de regimul Bãsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a explicat luni cã a susţinut candidatura lui Gigi Becali pe listele USL la parlamentarele din 9 decembrie din raţionamente de ordin strategic, şi anume pe motiv cã finanţatorul echipei Steaua sprijinã Uniunea Social Liberalã în demersul împotriva preşedintelui Traian Bãsescu şi cã îl poate înfrunta mai bine pe Dan Diaconescu.

"Decizia cu Gigi Becali am susţinut-o din douã motive: un motiv strategic - ne-am asumat cã USL nu este doar adunarea liberalilor cu social-democraţii sau Antonescu cu Ponta, este adunarea tuturor celor care vor sã ne sprijine sã scãpãm de regimul Bãsescu. Ne-am asumat strategic cã oricărui om care este alãturi de noi în aceastã bãtãlie nu începem sã-i spunem: «domnule, de tine nu-mi place, mai du-te pe la şcoalã»", a spus Victor Ponta.

În plus, a afirmat Ponta, Gigi Becali îi poate face faţã mult mai bine fondatorului PPDD, Dan Diaconescu, care, în opinia premierului, se bucurã de sprijinul opoziţiei.

"Eu îi rãspund cu cifre, cu texte de legi domnului Dan Diaconescu. Nu pare sã-l impresioneze nici legea, nici bunul simţ, nici rãspunsul raţional. De asta am şi spus cã dacã domnul Diaconescu vrea sã candideze la Parlament, va candida Becali împotriva lui. Deci am luat o decizie strategicã şi una tacticã. În acest sens, am susţinut ideea", a adãugat Victor Ponta.

Biroul Politic Central al PNL a decis luni, cu unanimitate de voturi, "de principiu", încheierea unui acord cu PNG şi "PNŢCD autentic", a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Liderul liberal a precizat cã, dacã discuţiile se vor finaliza cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL la parlamentare, George Becali va trebui sã se înscrie într-un partid din USL pentru a candida.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite