Ponta: Năstase şi-a pierdut statul de membru PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat pentru ziarul spaniol "El Pais" că Adrian Năstase nu mai este membru PSD din moment în care a fost condamnat definitiv.

"Conform statutului nostru, a pierdut calitatea de membru al partidului în momentul în care a primit condamnarea definitivă", a declarat premierul Victor Ponta într-un interviu pentru ziarul spaniol "El Pais".

"Respect decizia instituţiilor, dar este vorba de un moment dificil pentru mine şi partidul meu. Cu Năstase am intrat în NATO şi s-au încheiat negocierile cu UE. Ne amintim de multe momente pozitive care i se datorează. Condamnarea lui, pentru o finanţare ilegală a partidului în campania electorală există în alte ţări europene. Probabil, modul de finanţare a campaniilor este o problemă în toate democraţiile", a mai spus acesta.

Zilele trecute, Ponta declara că Năstase şi-a pierdut funcţia în partid, respectiv cea de preşedinte al Consiliului Naţional, şi că PSD va aplica prevederile legale în cazul acestuia.

Statutul PSD prevede, la articolul 23, că nu pot fi membri ai PSD persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la 20 iunie la doi ani de închisoare cu executare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite