Ponta, la mitingul USL: Vă aştept în 9 decembrie să-l batem încă o dată pe Băsescu! Participanţii părăsesc Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL aşteaptă 74.000 de usuţinători la lansarea candidaţilor în cursa pentru fotoliul de parlamentar
USL aşteaptă 74.000 de usuţinători la lansarea candidaţilor în cursa pentru fotoliul de parlamentar

USL şi-a lansat, pe Arena Naţională, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente. Evenimentul a avut loc concomitent cu Congresul PPE, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

UPDATE 19.55  Vorbeşte Crin Antonescu: „Sunteţi mai hotărâţi ca niciodată, mai uniţi ca niciodată. Acesta este mesajul pe care prezenţa voastră trebuie să o dea României şi Europei. Cineva spunea că încercăm să facem prin această întâlnire o demonstraţie de forţă şi prietenul nostru Daniel Constantin spunea nu. Ba da, vrem şi facem o demonstraţie de forţă! Cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic şi noi demonstrăm că suntem puternici. Cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să ţină cont de nevoile şi libertăţile oamenilor şi voi ne vorbiţi despre asta.

Noi, dumneavoastră, noi toţi le spunem tuturor românilor: «Da, USL este suficient de puternică pentru a conduce România spre bine». Se spunea că PDL este cu Europa, iar USL cu poporul. Prima parte nu este adevărată, la Palatul Parlamentului, la ceremonia de despărţire de Traian Băsescu şi ai săi au fost prezenţi câţiva din cei mai importanţi lideri europeni. Niciodată Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice. Nu este adevărat că la Palatul Parlamentului şade Traian Băsescu şi PD împreună cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic este aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău, în Europa fără poporul tău eşti nimeni sau eşti o slugă. Popularii europeni sunt astăzi la Palatul Parlamentului cu preşedintele lor, noi suntem astăzi cu poporul fără preşedinte".

UPDATE 19.50
Participanţii la evenimentul de lansare a candidaturilor USL la alegerile parlamentare, desfăşurat pe Arena Naţională, au început să părăsească zona din jurul scenei încă din timpul discursului preşedintelui PSD, Victor Ponta, mulţi dintre ei plecând chiar dinainte.

Maximum de participanţi la eveniment s-a înregistrat în debut, la ora 18.30, cei prezenţi ascultând în unanimitate discursului de început al secretarului general Liviu Dragnea.

Unii dintre participanţi au început însă să plece imediat după discursul lui Dragnea, respectiv în timp ce vorbea preşedintele PC, Daniel Constantin.

În timpul discursului lui Victor Ponta, un sfert din participanţii care au intrat iniţial în zona gazonului au părăsit Arena Naţională prin spaţiile destinate intrărilor şi ieşirilor de urgenţă.

Mai mult, şi participanţii din zona tribunelor au început să coboare, în special în partea a doua a discursului premierului.

UPDATE 19.30
"Mă gândesc la cum va arăta România în 2019, când vom avea preşedinţia Uniunii Europene. Atunci, Crin Antonescu îşi va încheia primul mandat la Cotroceni. Băsescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist", a mai spus Ponta.

UPDATE 19.15  Vorbeşte Victor Ponta: „Vă aştept în 9 decembrie să-l batem încă o dată pe Băsescu. Ce strigaţi? «Jos, Băsescu!», nu? Să vedeţi ce bine va fi când vom striga cu toţii. Colegii noştri europeni trebuie să audă ce cred românii despre Traian Băsescu. Trebuie să mă adresez, însă, şi românilor care nu au votat la referendum, trebuie să mă adresez tuturor românilor. Cred că trebuie să ne gândim încă o dată, după mulţi ani, la noi ca români, nu ca PDL-işti, PSD-işti, PP-DD-işti. Niciodată o ţară nu este umilită şi înfrântă decât dacă există aici cozi de topor. Pentru colegii noştri lideri europeni spun că avem dreptul să fim europeni. Ei ne vor trata cu respect dacă şi noi credem acelaşi lucru despre noi".



UPDATE 19.00
"Aţi fost la referendum? Aţi votat pentru demiterea lui Traian Băsescu?", i-a întrebat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, de la microfon, pe participanţii la mitingul USL.

USL a adus la mitingul de pe Arena Naţională 74.000 de susţinători

La ambele întrebări, cele câteva zeci de mii participanţii au răspuns, la unison: "Da!".

UPDATE 18.55
Preşedintele PES, Serghei Stanişev, a declarat, la mitingul USL, că actualul preşedinte al României aparţine trecutului. El a susţinut un discurs la evenimentul de lansare a candidaţilor USL la parlamentare, de la Arena Naţională.

Stanişev le-a spus participanţilor că 2012 este anul lor şi le-a urat succes la alegeri. Liderul PES a spus că actualul preşedinte român aparţine trecutului.

Stanişev a mai spus că PES înţelege ce face Victor Ponta ca premier: „Îl sprijin pe Victor Ponta pentru că el vrea să redea România cetăţenilor români"

UPDATE 18.35
Mitingul USL pentru lansarea candidaţilor la parlamentare a început, la Arena Naţională, în prezenţa liderilor Uniunii, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, organizatorii estimând prezenţa a peste 60.000 de persoane.

La eveniment este prezent şi preşedintele PES, Serghei Stanişev.

După estimările organizatorilor, cu puţin timp înainte de începerea evenimentului, pe Arena Naţională se aflau peste 60.000 de participanţi.

Evenimentul a început cu o întârziere de aproape 30 minute faţă de ora anunţată, 18.00.

Ponta şi Antonescu au intrat pe stadion în acordurile imnului USL, salutând participanţii şi dând mâna cu unii dintre aceştia. Participanţii la miting agită steaguri şi scandează lozinci de susţinere a USL.

Pe balustrada stadionului a fost afişat un banner gigant cu sigla UNPR pe care este înscris sloganul "Împreună învingem".

Un alt banner este afişat în partea opusă a stadionului, acesta având inscripţionat "USL Suceava".

În cursul zilei, în timpul pregătirilor pentru lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare, drumul către scena de 400 de metri pătraţi aşezată în mijlocul Arenei Naţionale a fost acoperit de un covor roşu.

Nume sonore noi de candidaţi din partea USL sunt, printre alţii, George Becali, Gabriela Firea şi Sebastian Ghiţă.

UPDATE 18.30
În jur de 80.000 de susţinători ai USL aşteaptă începerea lansării candidaţilor.

UPDATE 18.15 Preşedintele PSD, Victor Ponta, a sosit la Arena Naţională, împreună cu soţia sa Daciana Sârbu.

UPDATE 18.10 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, miercuri, la intrarea pe Arena Naţională, de către unul dintre participanţii la lansarea candidaţilor USL la parlamentare, dacă mai lipseşte de la şedinţele Parlamentului, fiind sfătuit să nu mai facă acest lucru dacă vrea să fie preşedinte.

UPDATE 18.00 În tribunele Arenei Naţionale sunt, la această oră, în jur de 60.000 de spectatori şi continuă să sosească.

UPDATE 17.45 Pe scări, Marian Vanghelie se lăuda în faţa jurnaliştilor: „15.000 am adus în seara asta, aici!" Înăuntru, liberalul Ludovic Orban le explica liberalilor cum am fost furaţi de arbitru scoţian, iar greii PSD, Miron Mitrea, Marian Oprişan, însoţiţi de progresiştii Eugen Nicolicea şi de Miki Şpagă, aveau bisericuţa lor separată. În tribune, la fel, atmosferă de meci. Doar că bannerele cu „Hai România! „au fost înlocuite cu „Împreună învingem", iar scandări precum „Pe ei, pe mama lor", au fost surclasate de „USL, USL".

UPDATE 17.30 Simpatizanţii USL au umplut deja jumătate din Arena Naţională. Foarte mulţi dintre membrii USL sunt încă în afara stadionului.

UPDATE 17.15 Traficul pe Bulevardul Basarabia pe care se face accesul pe Arena Naţională este extrem de aglomerat. După ora 18.15 accesul pe acest bulevard nu va mai fi permis.

UPDATE 17.00 Mai multe materiale promoţionale au fost împărţite miercuri, participanţilor la evenimentul de lansare a candidaţilor USL la parlamentare, desfăşurat pe Arena Naţională, în care vicepreşedintele PSD Marian Oprişan îşi promovează festivalul local "Bachus 2012".

UPDATE 16.25 Peste 350 de poliţişti au fost mobilizaţi, miercuri, pentru dirijarea circulaţiei şi menţinerea ordinii publice cu ocazia mitingului USL, care va avea loc pe Arena Naţională, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit Poliţiei Capitalei, măsurile au ca scop desfăşurarea fără incidente a mitingului de lansare a candidaţilor USL. Delegarea celor peste 350 de poliţişti nu a afectat restul activităţilor obişnuite întreprinse de Poliţia Capitalei.

UPDATE 16.00 Pregătirile pentru lansarea candidaţilor USL la parlamentare sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, în plină desfăşurare, drumul către scena de 400 de metri pătraţi aşezată în mijlocul Arenei Naţionale fiind acoperit de un covor roşu, în timp ce Andra face repetiţii pentru intonarea imnului.

Accesul participanţilor în incinta stadionului a fost permis începând cu ora 15.00. Câteva sute de persoane, care aşteptau la principalele intrări în stadion, au descins, sub atenta supraveghere a angajaţilor BGS, pentru a-şi căuta locul, rândul şi zona de tribună înscrise pe biletul primit de la organizatori.

UPDATE 13.30 Lucrările organizatorice ce premerg evenimentului de lansare a candidaţilor USL la alegerile parlamentare sunt în plină desfăşurare pe Arena Naţională, gazonul fiind placat în totalitate, în mijloc fiind montată o scenă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Scena are circa doi metri înălţime şi este acoperită integral de o copertină de culoare albă, pe care sunt inscripţionate sigla USL şi sologanul "2012 Anul Victoriei", scris atât cu roşu, cât şi cu albastru.

Blaga, despre mitingul USL: Este o megalansare la jumătate de candidaţi, adică cei ai PSD

Lucrările de placare, montare a scenei, aşezare a gardurilor şi a meselor sunt coordonate direct de social-democratul Liviu Dragnea şi de liberalul Relu Fenechiu.

UPDATE Marian Vanghelie s-a angajat în faţa colegilor de partid că organizaţia Bucureşti va aduce 15.000 de oameni la mitingul USL.
Fiecare filială din teritoriu va aduce între 500 şi 1000 de oameni.

În frunte cu Victor Ponta, care va candida în acelaşi colegiu din Gorj ca şi în 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, potrivit Mediafax. De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.

Nume noi de candidaţi din partea USL sunt, printre alţii, George Becali, Gabriela Firea şi Sebastian Ghiţă. 

Aproape toţi membrii Guvernului Ponta vor candida la alegerile parlamentare. Singurii care nu vor candida sunt Florin Georgescu, Mona Pivniceru, Leonard Orban şi Raed Arafat.

Mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare este programat, miercuri, pe Arena Naţională, între orele 18.00 şi 20.00. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn şi serios.

Participanţii la mitingul USL se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

Trei străzi şi un bulevard din zona Naţional Arena vor fi închise din cauza mitingului. Astfel, de la ora 11.00, va fi închisă total circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. De asemenea, începând cu 18:30, nu se va circula pe Bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bulevardul Chişinău.

Şoferii sunt sfătuiţi să evite perimetrul adiacent Naţional Arena, să circule cu viteză redusă şi să oprească doar în locurile special amenajate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, că la evenimentul de lansare a candidaţilor USL vor participa 80.000 de persoane, acesta fiind numărul maxim admis, stabilit în urma discuţiilor cu MAI şi ISU.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite