Ponta: Metrorex va trece în subordinea Primăriei Generale, iar TAROM şi CFR Marfă vor fi privatizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că "în perioada imediat următoare" trebuie luate mai multe măsuri care ţin de transporturi, printre care a enumerat trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Generale, dar şi privatizarea TAROM şi a CFR Marfă.

"Una dintre măsuri ar fi trecerea metroului la Primăria Municipiului Bucureşti. (...) Nu trebuie să spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure cum săpăm în şapte direcţii şi de fapt nu terminăm nicăieri", a explicat Victor Ponta. El a precizat că Primăria Generală, cu sprijin de la guvern, este cea care trebuie să decidă prioritizarea investiţiilor.

De asemenea, Victor Ponta a reamintit că „TAROM trebuie să intre sub management privat", dar şi că „CFR Marfă va intra în procedura de privatizare, întrucât este clar că avem nevoie de un management puternic, care să facă CFR profitabil".

Cele trei companii se află în prezent în subordinea ministerului transporturilor, amintește NewsIn.

În context, primul ministru i-a solicitat ministrului Transporturilor să verifice microbuzele şi autobuzele care au „autorizaţii obţinute cu tot felul de şpăgi", argumentând că doar duminică au murit 15 oameni în accidente rutiere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite