Ponta va merge la Bruxelles cu premierul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prmemirul Victor Ponta FOTO gov.ro
Prmemirul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, că va merge împreună cu omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, la Bruxelles, pentru o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Săptămâna viitoare, pe 14, pentru prima dată, cred, în istoria relaţiilor noastre, împreună cu domnul prim-ministru Leancă, noi doi, prim-ministrul Moldovei şi al României, mergem la Bruxelles, ne vedem cu preşedintele Barroso, cu comisarul Oettinger (Günther Oettinger, comisarul european pentru Energie - n.r.), cu comisarul Kallas (Siim Kallas, comisarul pentru Transporturi - n.r.) şi discutăm despre lucruri concrete, prin care să ajutăm Moldova“, a spus Victor Ponta.

Iniţiativa lui Ponta este o dovadă a sprijinului oefrit de Româia fraţilor de peste Prut. „Nouă ani de vorbe goale şi minciuni s-au săturat fraţii noştri de peste Prut. Cu noi la guvernare trebuie să vadă lucruri concrete, şi gazoductul, şi podul, şi linia de conectare electrică“, a mai precizat Ponta.

Premeirul nu a evitat să-l înţepe pe preşedintele Traian Băsescu, de care spune că este supărat pentru că se construieşte gazoductul Iaşi-Ungheni.

„Evident că poziţia noastră este foarte clară, de sprijin pentru Moldova. Să nu uităm însă că în toţi aceşti ani nu s-a făcut, de fapt, nimic, decât vorbe goale pentru Moldova. De 9 ani vorbe goale, voturi la nevoie şi tot felul de personaje ciudate care câştigă şi ei o sinecură. În sfârşit am reuşit şi facem lucruri concrete pentru Moldova şi eforturile lui Titus sunt importante, eforturile celorlalţi miniştri. Aţi văzut cât de supărat e preşedintele să constate că, de fapt, faimosul gazoduct (Iaşi-Ungheni - n.r.) chiar se construieşte. Şi chiar o să-l inaugurăm“, a mai adăugat premierul Victor Ponta.

Republica Moldova speră să parafeze Acordul de Asociere cu UE, la summitul de la Vilnius, care se va desfăşura la sfârşitul lunii noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite