Ponta l-a condus pe premierul Chinei la Aeroportul Otopeni: „Peste şase luni merg într-o vizită la Beijing”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a plecat din România, fiind condus, cu gardă de onoare, până la scara avionului de către premierul Victor Ponta. Şeful Executivului de la Bucureşti a anunţat că va pleca într-o vizită în China la mijlocul anului viitor.

„S-au semnat acorduri prin care se deblocheză exporturile româneşti către piaţa chineză.Nu mai este nicio problemă să exportăm. Problema este că noi nu vom putea niciodată să producem nici măcar cât consumă un oraş sau o regiune din China.  Acum, toată lumea vrea să exporte în China, care este o piaţa cu potenţial nesfârşit. Investitorii chinezi au de gând să aducă peste 5 miliarde de euro în ţară", a spus Ponta, la plecarea premierului chinez.

Victor Ponta a anunţat că a stabilit şi o vizită în China. "Am convenit să merg la Beijing peste şase luni", a conchis Ponta.

Oficialul chinez a sosit în România luni, pentru prima vizită în România a unui premier al Chinei după 19 ani, fiind întâmpinat atunci la scara avionului tot de premierul Ponta.

El s-a aflat la Bucureşti cu ocazia celei de-a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care au participat 16 şefi de guvern.

Materiale pe aceeaşi temă:

Privind spre Est cu mânie: după ce a lăsat Noua Europă la mâna Chinei, UE o conjură să nu-i cadă în braţe

Premierul chinez, Li Keqiang, anunţă dublarea investiţiilor în Europa Centrală şi de Est

Li Keqiang, premierul chinez: România va deveni un Tigru al Europei. China e gata să semneze acorduri de swap valutar cu statele Europei Centrale şi de Est

Forumul China-Europa Centrală şi de Est. Premierul chinez, Li Keqiang: Să trecem la treabă pentru a transpune în realitate aceste linii directoare

Prietenia româno-chineză şi interesul Chinei în reunificare

Delegaţia Chinei a ajuns la Bucureşti: Guvernele celor două ţări au semnat memorandumuri în mai multe domenii. Care sunt investiţiile vizate de chinezi

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite