Reacţia premierului Ponta, când este întrebat de cazul Şova: „Nu puteţi stabili pentru mine care întrebare e importantă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ponta a avut joi un schimb de replici cu un jurnalist care l-a întrebat cum comentează faptul că, în cazul votului privind ridicarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova, Statutul parlamentarilor a prevalat în faţa Constituţiei.

Premierul Victor Ponta s-a aflat, joi, la Camera Deputaţilor, unde, alături de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

La solicitarea jurnaliştilor de a comenta dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comis un abuz în cazul votului privind cererea DNA de arestare a senatorului PSD Dan Şova, aşa cum afirrmă Traian Băsescu, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a răspuns: "Băsescu spune atât de multe minciuni şi aberaţii încât, dacă 10 ani a trebuit să îl suportăm cu toţii, acum cred că trebuie împreună...".

În acel moment Alina Manolache, jurnalist Digi24, l-a întrerupt încercând să insiste pentru un răspuns concret la întrebare, iar Ponta i-a atras atenţia că este de bun-simţ să fie lăsat să îşi termine declaraţia.

Iată dialogul dintre reporter şi premierul Victor Ponta:

Reporter: Traian Băsescu vorbea de o încălcare a Constituţiei şi un abuz în serviciu grosolan la adresa preşedintelui Senatului, pentru că a trecut cu vederea votul negativ în cazul...

Victor Ponta: Domnul Băsescu spune atâtea minciuni şi aberaţii încât dacă 10 ani a trebuit să-l suportăm cu toţii...

Reporter: Domnul premier...

Victor Ponta: Cred, totuşi, că e de bun simţ să mă ascultaţi, să termin, că eu întotdeauna vă ascult pe dumneavoastră. Aşa... deci repet, mai ales că nu m-am apucat eu să vorbesc de Băsescu, ci dumneavoastră m-aţi întrebat. Dacă nu mă întrebaţi, nu vorbeam! Că m-aţi întrebat....

Reporter: Alta este întrebarea importantă...

Victor Ponta: Cred că dumneavoastră nu puteţi să stabiliţi pentru mine care este întrebarea importantă.

Reporter: Atunci comentaţi declaraţia domnului Băsescu.

Victor Ponta: Vă mulţumesc, o zi bună!

Reporter: În cazul domnului Şova, Statutul a prevalat..

Victor Ponta: Cred că merit puţin respect din partea dumneavoastră, vă mulţumesc mult!

Reporter: ... Statutul a prevalat în faţa Constituţiei. Sunteţi specialist în Drept, cum comentaţi asta?

Victor Ponta: Întotdeauna vă voi respecta cât mă veţi respecta şi dumneavoastră! Vă mulţumesc mult!

SURSA: Digi24

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, pe Facebook, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un grav abuz în serviciu în cazul Şova, încălcând şi decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, Băsescu adăugând că "această slugă a lui Victor Viorel Ponta" trebuie să ajungă urgent în faţa justiţiei.

Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu a făcut astăzi, în cazul Şova, un grav abuz în serviciu, încălcînd Constituţia... Posted by Traian Băsescu on Wednesday, March 25, 2015

El şi-a completat ulterior declaraţia, într-o intervenţie la postul B1 TV, spunând că în cazul lui Tăriceanu ar trebui formulată o plângere penală pentru abuz în serviciu şi apreciind că nici nu va fi emisă o hotărâre a Senatului în acest caz, deoarece s-a considerat că "nu s-a votat", astfel că PNL nu va avea ce să atace la Curtea Constituţională.

Întrebat cum comentează faptul că miercuri, în plenul Senatului, la votul în cazul lui Dan Şova, nu ar fi prevalat Constituţia în faţa altor legi, Zegrean a spus că nu poate să spună nimic pentru că va fi o sesizare a CC despre această situaţie şi ar însemna să se antepronunţe.

Întrebat cum ar putea fi sesizată Curtea Constituţională dacă nu există o hotărâre a Senatului după votul în cazul cererii DNA de avizare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, Zegrean a spus: "Şi pentru faptul că nu există o hotărâre poate fi sesizată Curtea".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite