Ponta: Intenţionăm o reformă reală a justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că, în perioada următoare se vor lua măsuri rapide în vederea accelerării reformei în justiţie.

„Ideea a fost aceea de a lua câteva măsuri rapide în ideea accelerării procesului de justiţie şi de a gândi acea strategie de implementare a obligaţiilor, nu doar care ne revin prin MCV ci a obligaţiilor care le avem faţă de cetăţenii români care îşi doresc un acces la justiţie mult mai uşor, mai rapid. Intenţionăm o reformă reală a justiţiei astfel încât actul de justiţie să fie cât mai apropiat de cetăţeni (...) costurile de judecată să fie mai mici. Un judecător care intră pe zi cu 70 de dosare nu poate da randament“, a declarat Ponta.

Potrivit premierului, justiţia în România este independentă, iar problema care trebuie rezolvată ţine de „respect şi de credibilitate“.

„Problema care trebuie rezolvată este cea a respectului şi a credibilităţii, or aici nu se poate rezolva nimic pe baza unui document sau a unui raport. Este necesar un efort comun a celor care lucrează în justiţie şi a celor care, fie vorba de Guvern sau de Parlament, prin decizii politice, pot contribui la acest efort de credibilizare şi eficientizare a actului de justiţie“, a mai afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, că tema discuţiei pe care o are cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu alţi parlamentari se referă la priorităţile legislative în perspectiva raportului MCV, anunţă Mediafax.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite