Ponta: „Mă voi întâlni cu Stelian Tănase, situaţia financiară a TVR este extrem de gravă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că urmează să aibă o întâlnire cu directorul general interimar al TVR Stelian Tănase pentru a discuta despre situaţia financiară extrem de gravă a Televiziunii Române.

„Am discutat despre situaţia juridică a Televiziuni Române, o să mă văd cu domnul Tănase, are nevoie de un Consiliu de administraţie şi de o strategie pentru acest an pentru că, după cum ştiţi, situaţia financiară este extrem, extrem de gravă", a precizat Ponta după întâlnirea cu liderii coaliţiei de guvernare.

TVR are datorii la bugetul de stat de 543,7 milioane de lei (122 de milioane de euro).

„Noi am cerut la cele mai înalte niveluri ca să fim iertaţi de ea. Asta se poate face o singură dată", a spus Stelian Tănase. El a mai spus că acest lucru este posibil numai cu avizul Comisiei Europene.

„Dar trebuie să facem acest lucru pentru că sunt datorii cumulate, unele, repet, consecinţa unor decizii care s-au luat la acea vreme", a spus Stelian Tănase.

„Am vorbit despre iertarea datoriilor chiar la Ministerul de Finanţe, de mai multe ori. O televiziune îndatorată e în genunchi şi o televiziune independentă este o televiziune care stă pe propriile ei resurse. Noi ne luptăm cu fantomele trecutului. Eu mă străduiesc să plătesc datoriile făcute de alţii în timp", a spus Stelian Tănase. El a precizat că numai o treime din aceste datorii sunt ca urmare a modului în care a fost condusă televiziunea publică. „Restul aparţine guvernanţilor, politicienilor care au luat decizii proaste, care au dezavantajat televiziunea", a spus Stelian Tănase.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.


Citeşte şi:

Stelian Tănase, pe blogul personal: „Necazurile TVR mi-au invadat şi mi-au otrăvit viaţa în ultima vreme“

Directorul general interimar al televiziunii publice Stelian Tănase a mărturisit, într-o postare de pe blogul personal, că este tot mai convins că a făcut „cea mai mare prostie din viaţă“ în momentul în care a acceptat să conducă Televiziunea Română.

Aspiraţiile la căinare ale lui Stelian Tănase: „A fost cea mai mare prostie din viaţa mea acceptând să conduc TVR”

„În urmă cu câteva zile, mai exact pe 15 februarie, dl. Stelian Tănase, directorul general interimar al SRTV, a postat pe blogul său personal un text menit să-i marcheze revenirea de la Paris, unde a participat la Congresul URTI, dar şi apropiata aniversare a zilei sale de naştere”, scrie Mircea Morariu, critic de teatru, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Cine este Stelian Tănase, propus de PNL la şefia TVR: fost deputat, coleg de partid cu Crin Antonescu

Scriitor, politolog, regizor şi scenarist, Stelian Tănase este alegerea liberalilor pentru funcţia de director general interimar al televiziunii publice.  Fost coleg de partid cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, Tănase a abordat problema numirilor politice la TVR chiar în urmă cu două zile, când a subliniat că oricine ar fi ales să conducă televiziunea publică va avea misiunea de a sprijini campaniile electorale ale USL.

Mircea Morariu, critic de teatru: Un sfat pentru dl. Stelian Tănase

Dacă ar fi luat decizia de a fi transmisă live conferinţa de presă de miercuri în cursul căreia a prezentat dezastruoasa situaţie financiară a Televiziunii Române, l-aş fi aplaudat fără rezerve pe dl. Stelian Tănase.

Televiziunea Română are datorii de 180 de milioane de euro

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Prima măsură a lui Stelian Tănase la TVR: majorarea taxei TV

Directoul interimar al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, un proiect privind majorarea taxei TV, care va fi prezentat şi premierului Victor Ponta.

Stelian Tănase se vrea chirurgul TVR

Stelian Tănase, propus de PNL, anunţă mari reforme la TVR, deşi Parlamentul l-a desemnat şef pentru o perioadă de maximum şase luni. PSD poate da peste cap planurile liberalilor.

Scandalul din TVR a ajuns în Parlament

Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor s-a întrunit astăzi pentru a asculta poziţia celor doi realizatori ai TVR, Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, care au fost aleşi prin vot de angajaţii TVR să-i reprezinte în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, dar nu au fost validaţi de conducere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite