UPDATE Ponta şi Iaţeniuk, glume pe seama meciului Dinamo Kiev-Steaua. Premierul Moldovei s-a oferit ca arbitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ponta, aflat la Kiev în vizită de lucru, unde asistă şi la partida de fotbal dintre Dinamo Kiev şi Steaua, i-a spus omologului său ucrainean, Arseni Iaţeniuk, că joi seara va exista "o singură mică problemă" care îi va despărţi, şi anume una fotbalistică, premierul Moldovei oferindu-se să fie "arbitru".

UPDATE Premierul Victor Ponta, şi omologul său ucrainean, Arsenie Iaţeniuk, au semnat, joi, la Kiev, un acord privind micul trafic la frontiera dintre cele două ţări, prilej cu care Ponta a înmânat părţii ucrainiene un document prin care autorităţile de la Bucureşti solicită deschiderea unui consulat.

UPDATE Într-o conferinţă de presă susţinută, la Kiev, împreună cu prim-ministrul Ucrainei, Arsenie Iaţeniuk, şi premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Ponta s-a referit, în glumă, şi la partida de fotbal dintre echipa locală, Dinamo Kiev, şi formaţia românească Steaua Bucureşti, la care cei trei oficiali urmează să asiste din tribune.

"O să existe o singură mică problemă în această seară, o competiţie fotbalistică unde o să fim despărţiţi. O să îl invit pe primu-ministrul Iaţeniuk la meciul retur, la Bucureşti, şi sper ca doar problema fotbalistică să fie cea care ne desparte. Toate celelalte lucruri să le punem în comun şi să le rezolvăm împreună", a spus Ponta.

Premierul Ucrainei i-a răspuns că va veni timpul când cei doi vor fi suporteri ai aceleiaşi echipe şi vor avea un adversar comun.

"Referitor la fotbal, cred că va veni timpul când vom fi uniţi şi în fotbal, atunci când vom fi suporterii unei echipe împreună sau, dimpotrivă, vom fi împreună împotriva altei echipe, în orice caz împreună", a zis Iaţeniuk.

Şi premierul Moldovei, Iurie Leancă, aflat la rândul său la Kiev, s-a referit, în glumă, la meciul de fotbal de joi seara, oferindu-se să fie "arbitru".

"În ceea ce priveşte fotbalul de astă seară, Republica Moldova oferă o soluţie paşnică: Republica Moldova va exercita rolul de arbitru şi sunt convins că prietenia va câştiga", a spus Leancă.

„Va fi o primă întâlnire de acest fel, Ucraina-Moldova-România, şi vreau să afirm încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de ţară membră a Uniunii Europene şi de ţară stabilă în regiune, ţară care susţine în mod real şi concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei, de dezvoltare democratică şi de integrare europeană“, a spus Ponta, referitor la vizita în Ucraina.

Premierul Victor Ponta a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Arseni Iaţeniuk, urmată de semnarea acordului privind micul trafic de frontieră între România şi Ucraina. În cursul după-amiezii, premierii Ponta şi Leancă s-au întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Înainte să ajungă la Kiev, şeful Executivului a făcut o scurtă escală la Chişinău, de unde a plecat spre capitala Ucrainei, împreună cu premierul moldovean Iurie Leancă. Victor Ponta este însoţit în vizita de lucru de vicepremierul Gabriel Oprea, de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, apreciază că vizita de joi a premierului Ponta în Ucraina reprezintă un semnal ferm de susţinere pe care România îl arată drumului pro-european Ucrainei şi Republicii Moldova. „Reprezentantul de la graniţa de Est a Uniunii Europene este România, iar, din această poziţie, trebuie să ne asumăm rolul de exportator de valori şi principii europene în spaţiul extra-comunitar“, spune Zgonea.

Citeşte şi:

Leancă l-a lăudat pe Ponta şi a explicat driblarea Parlamentului

Premierul de la Chişinău, Iurie Leancă, a declarat că îl susţine pe Victor Ponta deoarece acesta a făcut foarte multe pentru Republica Moldova. Potrivit lui Leancă, participarea sa la lansarea candidaturii lui Victor Ponta de la Bucureşti a fost un gest omenesc într-o manieră corectă, conform IPN.

Băsescu, după ce a semnat pentru Elena Udrea: Iurie Leancă a fost în Ambasada URSS la Bucureşti. Poate nu aţi ştiut

Preşedintele Traian Băsescu a semnat duminică pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale. Şeful statului a tratat ironic modul în care Victor Ponta şi-a serbat ziua de naştere şi a lansat un atac către premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, mare susţinător al premierului României. Ulterior, Ponta i-a luat apărarea omologului de peste Prut.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite