Ponta îl ia peste picior pe Vosganian. Războiul dintre premier şi liberal continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul nu scapă ocazia să-l taxeze pe ministrul Economiei FOTO Mediafax
Premierul nu scapă ocazia să-l taxeze pe ministrul Economiei FOTO Mediafax

Duelul declarativ dintre premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi-a mai consumat un episod. Ponta a ironizat, vineri, într-un interviu pentru hotnews.ro, o afirmaţie a lui Vosganian, care spusese că exploatarea gazelor de şist ar însemna compromiterea imaginii litoralului.

„Eu ştiu că principalele licenţe de explorare sunt în Vaslui. Şi mi se pare că nu e nici un litoral în Vaslui... sau poate-o fi?“, s-a intrebat, ironic, premierul Victor Ponta. 

Dupa ce i s-a reamintit că în Dobrogea există trei licenţe de explorare a gazelor de şist, Ponta a spus: „Dar chiar sunt pe litoral, pe plajă, lângă hoteluri? Mă îndoiesc“, a adăugat prim-ministrul.

Aceste afirmaţii vin la numai o săptămână de când Ponta i-a aplicat o altă corecţie ministrului liberal. După ce Varujan Vosganian declarase că posturile de ministru delegat au fost făcute pentru a restrânge din atribuţiile miniştrilor liberali, Ponta a reacţionat prompt: „Eu ştiu că am discutat în cadrul USL structura Guvernului şi o structură bună şi sper să funcţioneze. Dacă cineva e nemulţumit de structura Guvernului, nu-l ţine nimeni cu forţa. Poate să plece. Dacă e vreun ministru nemulţumit de ceea ce face, am spus că nu-l ţine nimeni cu forţa”.

Întrebat dacă sugerează ca Vosganian să-şi dea demisia, Ponta răspunsese: „Cine nu vrea să rămână în Guvern poate să plece. Sugerez oricărui ministru care este nemulţumit de activitatea sa în Guvern că nu este de neînlocuit, ba, dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva.Dacă cineva nu e mulţumit de ce face la Guvern, pleacă şi vine altcineva care e mulţumit. Amatori de funcţii de miniştri sunt întotdeauna“, preciza Ponta.

Varujan Vosganian a făcut, apoi, pasul în spate, şi a negat faptul că Victor Ponta s-ar fi referit la el în momentul în care a spus că cine nu doreşte să rămână în guvern poate să plece.

"Premierul nu s-a referit la mine, nu văd de ce ar trebui să răspund eu. Cineva, un ministru care nu se simte într-o stare de confort poate renunţa", a afirmat atunci Vosganian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite