Ponta: Geoană, Rus şi "escu" din USL nu vor accepta o ofertă a lui Băsescu pentru postul de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană, Ioan Rus şi "escu" de la USL nu vor accepta o eventuală ofertă de a prelua postul de prim-ministru din partea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta, adăugând că este convins că preşedintele va accepta propunerea USL pentru această funcţie.

"Domnul Geoană o să-i spună că nu acceptă. Şi «escu» de la USL o să spună: «Vă mulţumim, nu vrem» (...) Şi domnul Rus este în USL, dar povestea asta Rus care este propus prim-ministru...nici vorbă. Şi nu va accepta chiar dacă îl propune Băsescu", a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că este convins că preşedintele va recunoaşte votul de majoritate absolută care va fi obţinut de USL la alegerile parlamentare şi va desemna prim-ministrul propus de Uniune, arătând că lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere, inclusiv în discuţiile "cu cei care l-au sprijinit pe Băsescu astă-vară", deoarece nimeni nu va sprijini o nouă criză politică.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi seară, la gandul.live, că nu îl vede pe Victor Ponta premier şi după alegerile din 9 decembrie, el explicând că, potrivit Constituţiei, şeful statului poate desemna o altă persoană din USL.

În scenariul avansat de Lăzăroiu, Traian Băsescu şi reprezentanţi ai PSD pot avea aceleaşi puncte de vedere.

"E posibil ca într-o discuţie între preşedinte şi oameni din PSD să rezulte că au aceleaşi puncte de vedere. Că domnul Ponta are problema plagiatului - în occident e fatal acest schelet din dulap - şi credibilitatea făcută praf. Vine Liviu Dragnea, Miron Mitrea, vor şi ei, Mircea Geoană. Nu cred că majorităţile stau într-o persoană", a spus Lăzăroiu adăugând că această discuţie nu s-a consumat încă, dar "poate să aibă loc atunci, la consultări".

Întrebat dacă a identificat în tabăra PSD un alt premier cu care social-democraţii ar putea veni la Cotroceni, Lăzăroiu a răspuns că o variantă mai bună decât Ponta ar putea fi chiar şi Mircea Geoană care, deşi "a făcut greşeli", nu are problemele de credibilitate ale lui Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite