Ponta: Toţi am fost cercetaţi şi inculpaţi la Ploieşti, mai puţin Dragnea. Kovesi l-a protejat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul / Eduard Enea
FOTO Adevărul / Eduard Enea

Preşedintele Pro România, anchetat în trecut de DNA, susţine că ceea ce s-a întâmplat la DNA Ploieşti este „o ruşine pentru justiţia din România” şi spune că fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi fostul adjunct al acesteia Marius Iacob „l-au protejat pe Dragnea”.

Ponta a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că ceea ce s-a întâmplat la DNA Ploieşti „e o ruşine pentru justiţia din România”. 

„Nu s-a destructurat singur (grupul infracţional care s-ar fi format la DNA Ploieşti şi care este anchetat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi - n.r.). A fost destructurat în primul rând prin acţiunea unor oameni din mass-media. Dragnea n-a făcut nimic. Nu ştiu dacă remarcaţi, dar toţi am fost cercetaţi şi inculpaţi la Ploieşti, mai puţin Dragnea. Nu e o întâmplare. Doamna Kovesi domnul Marius Iacob, care păstoreau  DNA Ploieşti, l-au protejat pe Dragnea. Restul toţi am avut dosarela Ploieşti, Dragnea niciunul. Nici nu cred că a fost chemat vreodată, dacă nu mă înşel. Nu ştie unde e sediul, eu îl ştiu, l-am tot văzut pe zece ori” a spus Victor Ponta.

Acesta a menţionat că ceea ce s-a întpmplat la DNA Ploieşti nu poate justifica însă abandonarea luptei împotriva corupţiei. 

„E o ruşine pentru ideea de justiţie din România. Am fost procuror, eu cred că există abuzuri în fiecare sistem, părţi rele pe care trebuie să le vindeci. În  medicină, în educaţie sunt medici, profesori răi. Nu distrugi sistemul. Nu închizi toate şcolile pentru că doi profesori sunt răi, nu închizi toate spitalele pentru că trei medici greşesc. Nu distrugi ideea de instituţie anticorupţie pentru că Portocală, Onea şi ceilaţi într-adevăr au comis abuzuri. Îi sancţionezi pe respectivii drastic, n-au păţit deocamdată, nimic, fie vorba între noi, după care laşi sistemul să funcţioneze” a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite