Ponta: Suntem foarte mulţi care ştim că Teldrum e al lui Dragnea. Mă sperie cum minte Dragnea. L-a depăşit şi pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider PSD Victor Ponta spune că firma Tel Drum este a lui Liviu Dragnea. „De ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti ( pe acţionari -  n.r)? Aici e o chestie totuşi un pic patologică“, a spus Ponta într-un interviu pentru stiripesurse. „Adevărul“ a scris încă din 2011 că Marian Fişcuci, fostul coleg de liceu al lui Liviu Dragnea, a cumpărat acţiunile Tel Drum la privatizarea din 2001.

Reporter: Cu Tel Drum ce e? Aţi pomenit de Tel Drum. Domnul Gelu Diaconu a lăsat să se înţeleagă că are date despre legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.
Victor Ponta: Hai să ne lămurim. Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e al lui Dragnea. Toată lumea ştie. Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie pentru că... când toată lumea ştie că minţi, că poţi să o faci... aici l-a depăşit şi pe Băsescu.

Reporter: Deci dumneaavostră ştiţi cu date concrete chestia asta.
Victor Ponta: Dar nu sunt doar eu. Staţi aşa. Toată lumea ştie. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti din 2004? Aici e o chestie totuşi un pic patologică.

Istoria mega-afacerii Tel Drum a început în 1999. La data de 29.06.1999, Tel Drum a fost înmatriculată la Registrul Comerţului, având ca acţionar unic Consiliul Judetean Teleorman. Firma din ograda CJ Teleorman se ocupa de reparaţii pe drumurile judeţene. În 2000, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a fost câştigată de Liviu Dragnea. Prima mişcare a fost intrarea în Consiliul de Administraţie al regiei, în septembrie 2000. ( citeşte aici întreaga poveste a firmei Tel Drum).

Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat, în urmă cu două săptămâni, la DNA, fiind chemat pentru a asista la percheziţii informatice în dosarul în care săptămâna trecută a fost pus sub urmărire penală alături de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare.

La ieşirea de la DNA, Petre Pitiş a declarat că a fost anunţat că s-a început umărirea penală, că este vorba despre "un denunţ făcut aiurea", iar întrebat dacă este interfaţa lui Liviu Dragnea, a exclamat: "M-aţi înnebunit cu personajul ăsta!".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite