Ponta: Felicitări PSD şi UNPR care i-au făcut încă o data de râs pe „combinagiii“ de la PNL / PDL şi i-au lăsat în offside cu schimbarea Preşedintelui Senatului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta felicită conducerile PSD şi UNPR pentru că nu s-au alăturat demersului PNL de al revoca pe Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, lăsând, astfel, PNL în offside.

„Felicitări conducerilor PSD şi UNPR cât şi senatorilor care i-au făcut încă o data de râs pe "combinagiii" de la PNL / PDL şi i-au lăsat în offside cu schimbarea Preşedintelui Senatului! Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine, prin votul din 2012 al românilor, unui reprezentant de marcă al USL - iar Călin Popescu Tăriceanu este un astfel de senator (în niciun caz vreunui pedelist vopsit în penelist sau unor politruci care au fost votaţi ca USL ca să dea ţeapă şi să meargă cu Blaga şi Anastase de mână)! “, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a mai spus că PSD ar trebui să continue colaborarea cu UNPR şi ALDE. „În momentele grele ale guvernării noastre PSD - UNPR - ALDE au fost mereu loiali şi solidari. Doar aşa vor putea asigura majoritatea în structurile locale după iunie 2016 şi la guvernare după Noiembrie. Cât despre actuala conducere a PNL / PDL rămâne cum am stabilit - varianta românească a filmului "Gogomanul şi Tăntălăul". Ne este nouă ruşine de lipsa lor de ruşine!“, a mai spus Ponta.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a anunţat că UNPR nu susţine, în acest moment, demersul PNL de a-l revoca pe Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului.

„Astăzi, în acest moment când vorbim, schimbarea lui Tăriceanu nu este un subiect pentru noi”. În acest moment, aşa cum am mai spus-o, această discuţie nu este procuparea UNPR. Poziţia domnului Tăriceanu nu va fi pusă în discuţie nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Deocamdată, nu avem o prioritate şi nu este o miză pentru noi preşedinţia Senatului. Noi suntem preocupaţi de un rezultat cât mai bun la alegerile locale”, a spus Haralambie Vovchiţoiu.

UNPR, cheia revocării lui Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului dacă PNL ar reuşi să convingă UNPR şi UDMR să se alăture demersului lor.

În acest moment, Senatul este format din 163 de membri, majoritatea fiind asigurată de 82 de senatori. După ruperea senatorilor UNPR din grupul PSD, social-democraţii au ajuns să numere 58 de senatori, fiind la mică distanţă de PNL, care deţine cu doar doi senatori mai puţini. Cu cei 21 de senatori UNPR, PNL ar aduna 77 de senatori, cu cinci mai puţini decât majoritatea necesară pentru un vot de revocare a lui Tăriceanu.

PNL nu ar avea nicio emoţie în privinţa unui vot pozitiv dacă demersului său de schimbare a lui Tăriceanu s-ar alătura UDMR, grup alcătuit din opt senatori. PNL, UNPR şi UDMR strâng împreună 84 de senatori, cu doi peste majoritatea necesară.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite