Ponta, pe Facebook: „Situaţia din Grecia nu poate perturba direcţia noastră pozitivă. Există însă un pericol uriaş: foamea oarbă de «ciolan»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Gov.ro
Victor Ponta FOTO Gov.ro

Premierul Victor Ponta a publicat luni pe Facebook un text în care a prezentat opinia sa cu privire la situaţia din Grecia, ţară despre care a spus că trebuie admirată şi respectată. El a criticat însă comparaţiile între situaţia din România şi cea din Grecia, pe motiv că între cele două state nu există nicio asemănare.

În textul cu titlul „Opinia mea despre Grecia“, Ponta a arătat că ţara este „o democraţie funcţională şi asta trebuie respectat şi chiar admirat“. „Îi detest pe «talibanii» sau «măcelarii sociali» care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei. Grecia este parte esenţială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci. Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale“, a mai scris premierul.

În ce priveşte situaţia din România, Ponta a opinat că între ţara noastră şi Grecia nu există similarităţi şi, prin urmare, nu se pot face comparaţii. „România nu seamănă DELOC cu Grecia - nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiţii naturale, sociale, politice şi economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă nişte comparaţii forţate acolo unde logica spune că nu poţi compara mere cu pere“, a susţinut premierul.

„Nici situaţia din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcţia noastră pozitivă. Există însă şi un pericol uriaş care poate strica tot, în buna tradiţie a Meşterului nostru naţional Manole: bătălia haotică şi iraţională a unor români contra altor români, foamea oarbă de «ciolan» a celor care au mai fost la putere şi au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba şi vor şi mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere! O să vedem în curând dacă şi de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem naţional“, a conchis Victor Ponta.

Citeşte şi:

Mesajul preşedintelui Iohannis pentru greci: Sper că înţelepciunea politică va prima în cele din urmă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj referitor la referendumul din Grecia privind măsurile de austeritate, după ce majoritatea grecilor a respins acordurile cu instituţiile internaţionale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite