Ponta, după declaraţiile lui Iohannis: „De la preşedintele ţării aştept să văd că se ocupă de noi toţi, nu de un caz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Eduard Enea
Victor Ponta FOTO Eduard Enea

Fostul premier Victor Ponta critică în termeni duri declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a cerut public demisia procurorului şef al DIICOT pentru felul în care decurge ancheta din cazul Caracal. Potrivit lui Ponta, preşedintele trebuie să se ocupe de toţi românii, nu de un caz.

„România nu mai este o ţară sigură, România nu mai are un stat puternic, este un sat fără câini“, a afirmat Victor Ponta luni, la Digi 24.

Acesta a spus că preşedintele Klaus Iohannis „are ceva pe conştiinţă“, pentru că acceptat-o ca premier pe Viorica Dăncilă, adăugând că procurorul şef al DIICOT a fost numit prin decret al şefului statului.

„Şi eu cred că e o bâlbâială incredibilă ce se întâmplă cu diverse cazuri, dar domnul Iohannis l-a numit pe domnul acesta procuror şef. Nu poţi, ca preşedinte, să intri într-o anchetă, ci să vorbeşti despre o problemă generală. Cred că e o ieşire ca să acopere ce a spus doamna Dăncilă, dar de ce să o acopere, că doamna Dăncilă a spus numai prostii“, a susţinut Ponta. 

 El a mai spus că nu înţelege de ce preşedintele a transmis public mesajul privind cazul Caracal.

„Nu ieşi la televizor să spui că nu-ţi place cum face un procuror un caz. (...) Chiar nu înţeleg această ieşire. De la preşedintele ţării aştept să văd că se ocupă de noi toţi, nu de un caz. Nu cred că asta trebuie să facă preşedintele ţării. Preşedintele ţării trebuie să se ocupe de un sistem care merge prost. Te ocupi de un caz? Sigur, sunt cazuri care fac rating, dar nu e treaba ta să faci rating sau să te ocupi de astfel de cazuri“, a mai afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, lun, şefului DIICOT, Felix Bănilă, să îşi înainteze demisia. Iohannis a început prin a spune că nu se va referi la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme, ci la altă problemă, tragedia de la Caracal, unde a cerut măsuri clare, şi la cumplitul caz din Dâmboviţa. El a remintit premierului că menirea sa este să guverneze, nu să întreprindă turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României.

„Dar astăzi nu mă refer doar la Guvern. Mă refer şi la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror şef la DIICOT, să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. Este imperativ ca greşelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate şi este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituţie“, a declarat Iohannis, după ce a criticat reacţia instituţiilor statului în cazul Caracal şi în cazul fetiţei ucise în judeţul Dâmboviţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite